Oříškovo-skořicové důlkové cukroví

Oříškovo-skořicové důlkové cukroví
Příprava: 30 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Vyzkoušejte zase něco trochu nového. Příprava tohoto cukroví je opravdu jednoduchá a jeho chuť naprosto luxusní.

INGREDIENCE

  • 2 bílky
  • 150 cukru
  • 200 g mletých lískových oříšků ​​(případně můžete použít i jiné mleté ​​ořechy)
  • 2 lžíce mleté skořice
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • 1-2 lžíce pikantnější džemu

POSTUP

  • Bílky se špetkou soli vyšlehejte do pěny a postupně zašlehejte do směsi moučkový cukr – výsledkem by měl být hladký a lesklý sníh.
  • Z tohoto vzniklého sněhu odeberte do zdobícího sáčku cca 2-3 polévkové lžíce.
  • Ke zbylé směsi lehce vmíchejte vanilkový extrakt a mleté ​​ořechy smíchané se skořicí.
  • Ze směsi vlhkýma rukama dělejte kuličky velikosti zhruba jako vlašský ořech, které ukládejte na plech vystlaný pečícím papírem.
  • Když máte udělané všechny kuličky, vlhkým prstem do každé kuličky udělejte jamku.
  • Jamky vyplňte sněhem, který jste si odložili – můžete dělat pouze se sněhem, nebo pod sníh kapku pikantního džemu, který pěkně osvěží chuť cukroví.
  • Pečte v troubě zahřáté na 100 ° C cca 40 – 45 minut.
  • Vyjměte z trouby a nechte na plechu úplně vychladnout.
  • Skladujte v uzavřené dóze.
Cukroví plněné sněhem z bílků na talíři.
www.varecha.pravda.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.