Vyzkoušejte zase něco trochu nového. Příprava tohoto cukroví je opravdu jednoduchá a jeho chuť naprosto luxusní.
INGREDIENCE
- 2 bílky
- 150 cukru
- 200 g mletých lískových oříšků (případně můžete použít i jiné mleté ořechy)
- 2 lžíce mleté skořice
- 1 lžička vanilkového extraktu
- špetka soli
- 1-2 lžíce pikantnější džemu
POSTUP
- Bílky se špetkou soli vyšlehejte do pěny a postupně zašlehejte do směsi moučkový cukr – výsledkem by měl být hladký a lesklý sníh.
- Z tohoto vzniklého sněhu odeberte do zdobícího sáčku cca 2-3 polévkové lžíce.
- Ke zbylé směsi lehce vmíchejte vanilkový extrakt a mleté ořechy smíchané se skořicí.
- Ze směsi vlhkýma rukama dělejte kuličky velikosti zhruba jako vlašský ořech, které ukládejte na plech vystlaný pečícím papírem.
- Když máte udělané všechny kuličky, vlhkým prstem do každé kuličky udělejte jamku.
- Jamky vyplňte sněhem, který jste si odložili – můžete dělat pouze se sněhem, nebo pod sníh kapku pikantního džemu, který pěkně osvěží chuť cukroví.
- Pečte v troubě zahřáté na 100 ° C cca 40 – 45 minut.
- Vyjměte z trouby a nechte na plechu úplně vychladnout.
- Skladujte v uzavřené dóze.