Oříškový moučník s kousky čokolády

Oříškový moučník s kousky čokolády
Příprava: 15 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 12

Vůně čokolády a oříšků, to je většinou hříšná kombinace, což platí i u této chuťovky. Bábovka s ořechy je plná kousků čokolády a nechybí ani mandle s “vlašáky“. Příprava je rychlá a jednoduchá.

Ingredience:

  • 2 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 1 a 1/2 hrnku hrubě nakrájené hořké čokolády
  • 1 a 1/4 hrnku nasekaných vlašských ořechů
  • 1/2 hrnku nakrájených mandlí
  • 6 vajec
  • 1 hrnek cukru krystal
  • 1 změklé máslo
  • 1/2 hrnku cukru moučka
  • 1/4 lžičky soli
  • kůru z 1 chemicky neošetřeného citronu
  • 1 lžička vanilkové esence

Postup:

  • Nejdříve si předehřejeme troubu na 170°C.
  • Do misky dáme mouku, čokoládu, vlašské ořechy a smícháme.
  • Vymažeme si formu kouskem másla a posypeme mandlemi.
  • Vejce rozdělíme do dvou misek na bílky a žloutky.
  • K bílkům dáme krystalový cukr a našleháme do tuhého sněhu.
  • V jiné míse rozšleháme žloutky s moučkovým cukrem, máslem, solí, citronovou kůrou a vanilkovou esencí.
  • Jakmile je směs hezky napěněná, vmícháme po částech mouku s ořechy a čokoládou.
  • Nakonec pomocí vařečky opatrně přimícháme sníh z bílků.
  • Těsto nalijeme do formy a dáme péct asi na 1 hodinu.
  • Ještě teplou bábovku vyklopíme z formy a necháme vychladnout.
  • Můžeme ještě poprášit moučkovým cukrem s vanilkou.
Čokoládovo-ořechová buchta s mandlemi.
Zdroj: https://www.gastronomersguide.com/
Katka Horáková

Autor článku
Katka Horáková

Jmenuji se Katka a práce s texty je nejen mou profesí, ale zároveň celoživotním koníčkem. Je to má vášeň stejně jako kvalitní čokoláda. Mám ráda výzvy a baví mě hrát si se slovy tak, aby byl výsledek dokonalý a přesně podle představ klienta. Mám více než 15 let praxe. Kromě toho moc ráda vařím i peču, vymýšlím recepty a stále zkouším něco nového.

Líbil se vám tento recept? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.