Vůně čokolády a oříšků, to je většinou hříšná kombinace, což platí i u této chuťovky. Bábovka s ořechy je plná kousků čokolády a nechybí ani mandle s “vlašáky“. Příprava je rychlá a jednoduchá.
Ingredience:
- 2 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 1 a 1/2 hrnku hrubě nakrájené hořké čokolády
- 1 a 1/4 hrnku nasekaných vlašských ořechů
- 1/2 hrnku nakrájených mandlí
- 6 vajec
- 1 hrnek cukru krystal
- 1 změklé máslo
- 1/2 hrnku cukru moučka
- 1/4 lžičky soli
- kůru z 1 chemicky neošetřeného citronu
- 1 lžička vanilkové esence
Postup:
- Nejdříve si předehřejeme troubu na 170°C.
- Do misky dáme mouku, čokoládu, vlašské ořechy a smícháme.
- Vymažeme si formu kouskem másla a posypeme mandlemi.
- Vejce rozdělíme do dvou misek na bílky a žloutky.
- K bílkům dáme krystalový cukr a našleháme do tuhého sněhu.
- V jiné míse rozšleháme žloutky s moučkovým cukrem, máslem, solí, citronovou kůrou a vanilkovou esencí.
- Jakmile je směs hezky napěněná, vmícháme po částech mouku s ořechy a čokoládou.
- Nakonec pomocí vařečky opatrně přimícháme sníh z bílků.
- Těsto nalijeme do formy a dáme péct asi na 1 hodinu.
- Ještě teplou bábovku vyklopíme z formy a necháme vychladnout.
- Můžeme ještě poprášit moučkovým cukrem s vanilkou.