Osmažené žampiony v těstíčku z podmáslí

Osmažené žampiony v těstíčku z podmáslí

Tento recept na smažené žampiony je velmi jednoduchý. Dělají se z ochucené mouky a namáčejí se v podmáslí. Z podmáslí se vždy vytvoří pěkné husté těsto. Toto těstíčko lze použít k přípravě kuřecích smažených stripsů, cibulových kroužků a mnoha dalších pochutin. Je to skvělé těsto, které doplní chuť toho, co s ním smažíte.

Co budeme potřebovat

  • rostlinný olej na smažení
  • 500 g čerstvých bílých žampionů
  • 120 g hladké mouky
  • 2 lžičky soli
  • 1 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 200 ml podmáslí
  • 60 ml vody

Postup

  • Zahřejte olej v hlubokém hrnci.
  • Houby jemně očistěte vlhkou papírovou utěrkou.
  • V misce smíchejte mouku se solí a pepřem. Míchejte, aby se směs spojila.
  • V jiné misce smíchejte podmáslí a vodu.
  • Houby obalte v ochucené mouce, přebytek setřeste a poté je ponořte do podmáslí.
  • Znovu je obalte v mouce. Přebytečnou mouku oklepejte.
  • Houby opatrně vložte do rozpáleného oleje a smažte do zlatova.
  • Osmažit houby bude trvat asi 2 až 3 minuty. Nechte okapat a podávejte s oblíbenou omáčkou.

Skvělým způsobem, jak si tento recept na smažené žampiony připravit je, vhodit je do fritézy. Nejlepší možnosti, jakou si pořídit najdete u nás na webu v naší recenzi na téma fritézy.

Křupavé kuličky s houbami z těstíčka z podmáslí.
Zdroj: dinneratthezoo.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.