Tento recept na smažené žampiony je velmi jednoduchý. Dělají se z ochucené mouky a namáčejí se v podmáslí. Z podmáslí se vždy vytvoří pěkné husté těsto. Toto těstíčko lze použít k přípravě kuřecích smažených stripsů, cibulových kroužků a mnoha dalších pochutin. Je to skvělé těsto, které doplní chuť toho, co s ním smažíte.
Co budeme potřebovat
- rostlinný olej na smažení
- 500 g čerstvých bílých žampionů
- 120 g hladké mouky
- 2 lžičky soli
- 1 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 200 ml podmáslí
- 60 ml vody
Postup
- Zahřejte olej v hlubokém hrnci.
- Houby jemně očistěte vlhkou papírovou utěrkou.
- V misce smíchejte mouku se solí a pepřem. Míchejte, aby se směs spojila.
- V jiné misce smíchejte podmáslí a vodu.
- Houby obalte v ochucené mouce, přebytek setřeste a poté je ponořte do podmáslí.
- Znovu je obalte v mouce. Přebytečnou mouku oklepejte.
- Houby opatrně vložte do rozpáleného oleje a smažte do zlatova.
- Osmažit houby bude trvat asi 2 až 3 minuty. Nechte okapat a podávejte s oblíbenou omáčkou.
Skvělým způsobem, jak si tento recept na smažené žampiony připravit je, vhodit je do fritézy. Nejlepší možnosti, jakou si pořídit najdete u nás na webu v naší recenzi na téma fritézy.