Osmivrstvý těstovinový salát

Osmivrstvý těstovinový salát
Příprava: 15 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 2

Inspirujte se naším receptem na luxusní, barevný salát z 8 vrstev, který se perfektně hodí třeba na letní piknik. Je snadný a vy si ho hravě vyzkouzlíte během chvilky.

Ingredience

  • 2 šálky syrových těstovin (mušlí)
  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje
  • 3 šálky nasekaného hlávkového salátu
  • 4 natvrdo uvařená velká vejce, nakrájená na plátky
  • ¼ lžičky soli
  • ⅛ lžičky pepře
  • 1 šálek vařené šunky, nakrájené na proužky julienne
  • 1 šálek tvrdého salámu, nakrájeného na proužky julienne
  • 280 g mraženého hrášku, rozmrazeného

Na dresink:

  • 1 šálek majonézy
  • ¼ šálku zakysané smetany
  • ⅓ šálku nakrájené jarní cibulky
  • 2 čajové lžičky dijonské hořčice

Na posypání:

  • 1 šálek strouhaného sýra Monterey Jack
  • 2-3 lžíce nasekané ​​čerstvé petrželky

Postup                                       

  1. Uvařte těstoviny podle pokynů na obalu; slijte a opláchněte studenou vodou.
  2. Zalijte je olejem a promíchejte.
  3. Dejte hlávkový salát do skleněné salátové mísy, na salát navrstvěte těstoviny a na ty nakrájená vejce.
  4. Posypte solí a pepřem.
  5. Dále vrstvěte šunku, salám a poté hrášek.
  6. Smíchejte majonézu, zakysanou smetanu, jarní cibulku a hořčici.
  7. Salát přelijte vzniklým dresinkem.
  8. Pevně ​​zakryjte a dejte do chladu na několik hodin nebo přes noc.
  9. Před podáváním posypte sýrem a petrželkou.
  10. Užijte si to!
Salát z těstovin, salámu, hrášku, sýru a dresinku posypaný čerstvými bylinkami, servírovaný ve skleněné míse.
www.wishesndishes.com

Řepa se dá využít na mnoho způsobů. Najděte si k řepě tu správnou kombinaci. Doufáme, že si i naše další recepty na saláty z červené řepy oblíbíte!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.