Ostatní způsoby, jak jahody konzervovat

Ostatní způsoby, jak jahody konzervovat

Vyzkoušejte i naše další recepty, jak si jahody můžete chutně zakonzervovat a ponechat na horší časy. Máme pro vás návod, jak si připravit to nejlepší jahodové víno nebo marmeládu. Užijte si to!

Domácí jahodové víno

Budete potřebovat

  • 3 kg jahod
  • 2 litry vroucí vody
  • šťávu z vymačkaného citronu
  • 2 kg cukru krystal

Postup přípravy

  • Omyjte jahody a odstraňte stonek nebo kousky listů.
  • Ve velké hliněné nádobě je rozemelte.
  • Na rozmačkané jahody vylijte vařící vodu, přidejte citronovou šťávu a rychle míchejte asi dvě minuty.
  • Pokud chcete přidat vinné kvasnice, přidejte 2 lžičky, ale až směs dosáhla teploty 30 stupňů.
  • Nádobu uzavřete čistým hadříkem a nechte na chladném, tmavém místě.
  • Po jednom týdnu směs přes dvojitou vrstvu tenkého plátna přeceďte.
  • Smíchejte získanou jahodovou tekutinu s cukrem a míchejte, aby se cukr rozpustil.
  • Nalijte tekutinu do čisté nádoby a nechte ji stát další týden, míchejte ji denně.
  • Po druhém týdnu nalijeme jahodovou tekutinu do skleněných velkých lahví a zakorkujte.
  • Lahve nechte tři měsíce odpočívat na chladném, tmavém místě.
  • Když je víno čiré a již nekvasí (probublává), nalijte ho do jednotlivých menších skleněných lahví.
  • Zakorkujte je a nechte je stárnout alespoň jeden rok.
Víno z jahod ve sklenicích s vedle položenými čerstvými jahodami.
zdroj: moonshiners.club

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.