Extra dobrá domácí marmeláda z ostružin

Extra dobrá domácí marmeláda z ostružin
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 10
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 10

Ingredience

  • 1 kg ostružinového protlaku
  • 50 dkg pískového cukru
  • 1,5 g petolu
  • 4 g kyseliny citronové
  • voda podle potřeby

Postup receptu

  1. Zahradní nebo lesní ostružiny přebereme, po menších dávkách na cedníku propláchneme, nasypeme do kastrolu, rozmačkáme, podlijeme 2 lžícemi vody a rozvaříme
  2. Přes síto přecedíme, protlak dáme do kastrolu a vaříme
  3. Když se objem protlaku zmenší o polovinu, přidáme cukr a petol
  4. Po rozpuštění cukru přidáme kyselinu citronovou rozpuštěnou ve lžíci vody
  5. Vaříme, mícháme a když je marmeláda hustá, plníme jí sklenice
  6. Zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.