Ovarová polévka

Ovarová polévka

Tahle voňavá polévka je skvělou kombinací vepřového masa, zeleniny a krup. Zkuste si ji doma i vy!

Ingredience

  • 1 vepřové koleno
  • voda
  • 200 g celeru
  • 1 petržel
  • 2 mrkve
  • 2 cibule
  • 2 bobkové listy
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g krup
  • sůl, pepř

Postup

  1. Vepřové koleno vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přivedeme k  varu a na mírném plameni vaříme asi 1.5 hodiny.
  2. Mezitím si uvaříme kroupy podle návodu.
  3. 20 minut před koncem přidáme do hrnce očištěnou zeleninu.
  4. Jakmile je maso měkké tak vyjmeme koleno z vody, maso obereme a nakrájíme na kostičky a vložíme zpět do polévky.
  5. Do polévky přidáme kroupy, dochutíme solí a pepřem a podáváme.
Vepřová polévka se zeleninou a kroupami v bílé misce.
zdroj: eatsmarter.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.