Pro slané gurmány máme i tuto slanou variantu vločkové kaše. Je jednoduchá a taktéž rychlovkou, která zasytí. Pro úplnou dokonalost ji můžete servírovat se ztraceným vejcem, pokapanou sojovou omáčkou a ozdobenou nasekanou jarní cibulkou.
Ingredience:
Na vločky:
- 1 lžička olivového oleje
- ¼ lžičky strouhaného zázvoru
- 1 hrnek jemných ovesných vloček
- sůl a pepř dle chuti
- 2 hrnky vody
Na žampiony:
- 1 lžíce oleje
- 1 hrnek žampionů nakrájených na plátky
- špetka soli
Na dokončení (libovolné):
- vejce, kousek jarní cibulky, sojová omáčka
Postup:
Příprava kaše:
- V hrnci si rozpalte lžičku oleje, na ní osmažte zázvor a přidejte vločky. Chvíli je restujte, posolte, opepřete, a pak je zalijte vodou.
- Přiveďte k varu a vařte asi 3-4 minuty, dokud vločky nezměknou (případně dolijte vodu).
Příprava žampionů:
- Na rozpáleném oleji si osmažte žampiony do zlatova.
- Posypte špetkou soli.
- Kaši a žampiony smíchejte a je hotovo.
- Doplnit můžete o ztracené vejce, jarní cibulku a sojovou omáčku.