Ovesné vločky představují velmi zdravou ingredienci pro rozmanité varianty cukroví bez mouky. Přesvědčte se o tom prostřednictvím tohoto receptu!
Ingredience:
- 1 a 1/2 šálku ovesných vloček
- 1/4 šálku hnědého cukru
- 1/2 šálku kokosového oleje
- 1/2 šálku sušených brusinek
- 1/3 šálku bílé čokolády
- 1 vejce
- 1 čajová lžička skořice
- 1/4 čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 2 čajové lžičky kokosového oleje
Postup:
- Šálek ovesných vloček rozmixujte pomocí robota na prášek.
- Přidejte do mísy ke zbytku ovesných vloček a promíchejte.
- Dále přidejte skořici, sůl, vanilku, vejce, hnědý cukr a rozpuštěný kokosový olej.
- Důkladně vše promíchejte, dokud se ingredience nespojí.
- Přidejte brusinky a znovu promíchejte.
- Vložte těsto na 30 minut do lednice. Kokosový olej ztuhne a těsto bude dostatečně husté, aby se dalo nabírat.
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- Z těsta vytvořte malé kuličky a položte je na plech vyložený pečicím papírem.
- Kuličky těsta mírně zploštěte, aby se nepekly příliš vysoké, a pečte 7-9 minut.
- Nechte vychladnout.
- Rozehřejte bílou čokoládu a smíchejte ji s kokosovým olejem.
- V této směsi následně vychladnuté cukroví namáčejte.