Vyzkoušejte tyto nadýchané lívanečky s jablky, které si hravě připravíte v mixéru. Navíc jsou zdravé a lahodné!
Ingredience
- 1 šálek jablečné omáčky
- 1 šálek ovesných vloček
- 1 vejce
- 2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje nebo másla
- 1 polévková lžíce prášku do pečiva
- 1 lžička javorového sirupu nebo medu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- ½ čajové lžičky mleté skořice
- ¼ lžičky soli
- 1 šálek strouhaných červených jablek
Postup
- Vložte všechny ingredience kromě strouhaného jablka do mixéru.
- Mixujte, dokud nebude těsto zcela hladké, podle potřeby přestaňte mixovat a seškrábejte strany.
- Vmíchejte nastrouhané jablko, ale již nemixujte.
- Zahřejte nepřilnavou pánev na středně nízkém plameni.
- Pánev lehce vymažte kokosovým olejem, máslem nebo sprejem na vaření.
- Jakmile je povrch pánve dostatečně horký, nalijte na pánev asi ⅓ šálku těsta.
- Toto těsto je husté, ale vaše lívance se nebudou správně smažit, pokud budou silnější než 1,3 cm, takže je možná budete muset rozprostřít špachtlí.
- Lívanec nechte smažit asi 3 minuty, dokud se neobjeví bublinky a okraje nebudou spíše matnější než lesklé.
- Jakmile je spodní strana lehce zlatavá, otočte lívanec špachtlí a smažte dalších asi 90 sekund, dokud nebude lívanec z obou stran dozlatova.
- V tomto okamžiku možná budete muset upravit teplotu sporáku nahoru nebo dolů, abyste předešli spálení vnějších částí, než bude vnitřek hotový.
- Opakujte se zbývajícími lívanci.
- Lívance podávejte okamžitě nebo je udržujte v teple v troubě na 95°C.
