Jednoduchá a zdravá pochoutka, kterou si zamilují ke svačině či snídani nejen děti.
Ingredience:
- 1 šálek ovesných vloček
- 1 šálek mléka
- 1 a 1/4 šálku hladké mouky
- 1/2 šálku másla
- 1/2 šálku medu
- 1 vejce
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody
- 1/2 čajové lžičky mleté skořice
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička čistého vanilkového extraktu
- 1 šálek čerstvých nebo mražených borůvek
Postup:
- Smíchejte mléko a ovesné vločky.
- Nechte odstát přibližně 20 minut, aby ovesné vločky nabobtnaly a nasákly vlhkost.
- Předehřejte si troubu na 200 °C.
- V míse smíchejte prosátou mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici a sůl.
- Rozpuštěné máslo, med, vejce a vanilkový extrakt vyšlehejte v menší míse, dokud se nespojí.
- Mokré ingredience pomalu vlijte do suchých, promíchejte a poté přidejte namočené ovesné vločky, včetně mléka, a borůvky.
- Vše opatrně smíchejte a vytvořte těsto.
- Lžící dávejte těsto do formy na muffiny, kterou jste předtím vyložili košíčky.
- Jednotlivé formičky naplňte až po okraj.
- Na závěr vše posypejte ovesnými vločkami a podle potřeby lehce posypte kokosovým cukrem.
- Pečte 5 minut při teplotě 200°C a poté snižte teplotu na 170 °C a pečte dalších přibližně 15 minut.
- Muffiny nechte 5 minut vychladnout ve formě a poté je přendejte na drátěnou mřížku.