Ovesné muffiny s borůvkami

Ovesné muffiny s borůvkami

Jednoduchá a zdravá pochoutka, kterou si zamilují ke svačině či snídani nejen děti.

Ingredience:

  • 1 šálek ovesných vloček
  • 1 šálek mléka
  • 1 a 1/4 šálku hladké mouky
  • 1/2 šálku másla
  • 1/2 šálku medu
  • 1 vejce
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 1/2 čajové lžičky jedlé sody
  • 1/2 čajové lžičky mleté skořice
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1 čajová lžička čistého vanilkového extraktu
  • 1 šálek čerstvých nebo mražených borůvek

Postup:

  1. Smíchejte mléko a ovesné vločky.
  2. Nechte odstát přibližně 20 minut, aby ovesné vločky nabobtnaly a nasákly vlhkost.
  3. Předehřejte si troubu na 200 °C.
  4. V míse smíchejte prosátou mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici a sůl.
  5. Rozpuštěné máslo, med, vejce a vanilkový extrakt vyšlehejte v menší míse, dokud se nespojí.
  6. Mokré ingredience pomalu vlijte do suchých, promíchejte a poté přidejte namočené ovesné vločky, včetně mléka, a borůvky.
  7. Vše opatrně smíchejte a vytvořte těsto.
  8. Lžící dávejte těsto do formy na muffiny, kterou jste předtím vyložili košíčky.
  9. Jednotlivé formičky naplňte až po okraj.
  10. Na závěr vše posypejte ovesnými vločkami a podle potřeby lehce posypte kokosovým cukrem.
  11. Pečte 5 minut při teplotě 200°C a poté snižte teplotu na 170 °C  a pečte dalších přibližně 15 minut.
  12. Muffiny nechte 5 minut vychladnout ve formě a poté je přendejte na drátěnou mřížku.
Ovesné muffiny s borůvkami.
zdroj: sallysbakingaddition.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.