Ovesno-špaldové sušenky s marmeládou

Ovesno-špaldové sušenky s marmeládou

Výborné sušenky s marmeládou, které se jednoduše připravují ve formách na muffiny. Marmeládu můžete použít dle libost, funguje zde téměř každá.

INGREDIENCE

  • 100 g ovesných vloček
  • 150 g špaldové mouky
  • 60 g třtinového cukru
  • 1/4 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 115 g másla, rozpuštěného
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 150g džemu nebo marmelády (malinová, borůvková, meruňková atd.)

POSTUP

  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Formu na muffiny lehce vymažte tukem a dejte stranou.
  • Máslo rozpusťte a nechte opět vychladnout.
  • Přidejte ovesné vločky do mixéru nebo kuchyňského robotu a mixujte, dokud nebudou rozmixované, ale stále budou vidět větší kousky.
  • Přidejte spolu se špaldovou moukou, třtinovým cukrem, práškem do pečiva a solí do mísy a promíchejte, aby se vše spojilo.
  • Přidejte rozpuštěné máslo a vanilkový extrakt a vše promíchejte vidličkou, dokud vám nevzniknou menší a větší drobky.
  • Do každé prohlubně formy na muffiny přidejte asi 1 lžíci drobenky a přitlačte na dno, abyste získali základ pro sušenky.
  • Na každý základ přidejte asi lžičku džemu (snažte se zůstat ve středu) a poté přidejte zbývající (menší) část drobenky kolem náplně.
  • Drobenku trochu přitlačte, aby se přilepila na základnu a pečte 15–18 minut, nebo dokud drobenka nezíská pěknou zlatou barvu a džem uprostřed nezačne bublat.
  • Vyndejte z trouby a nechte 6-10 minut vychladnout.
  • Sušenky opatrně vyjměte z formy na muffiny – nejprve je uvolněte nožem a poté je vytáhněte gumovou stěrkou.
  • Položte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
  • Pokud se sušenky při pokusu o vyjmutí z formy rozpadnou, počkejte ještě chvíli, než je začnete vyndavat.
  • Skladujte v plechové krabičce na chladném místě.
Špaldové cookies plněné marmeládou.
www.baketotheroots.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.