Ovoce v želé

Ovoce v želé

Tento recept na domácí huspeninu zařazuji spíše kvůli těm nejmenším strávníkům. Je to skvělý způsob jak, skrze zábavné jídlo, do dětí dostat vitamíny. Uvidíte, kolik srandy si u stolu užijete s tímto třesoucím se sladkým sulcem.

Co budeme potřebovat

  1. 2 x 85 g jahodového želé
  2. 125 g nakrájených broskví
  3. 125 g jahod (nakrájených na plátky)
  4. 100 g borůvek
  5. 300 ml smetany ke šlehání

Postup

  1. Jeden balíček želé si připravíme podle návodu na obalu
  2. Necháme jí vychladnout
  3. Mezitím si lehce vymažeme formu rostlinným olejem
  4. Vychladlé želé nalijeme do formy a ovoce rovnoměrně rozmístíme po želé
  5. Dáme na 2 hodiny do lednice, aby úplně ztuhlo
  6. Smícháme druhý balíček želé s 250 ml vroucí vody
  7. Mícháme, aby se rozpustilo, poté dáme do lednice, dokud nevychladne a nezačne tuhnout
  8. Mixérem si ušleháme smetanu, aby byla mírně hustá
  9. Přidáme vychladlé želé ve sklenici a znovu začneme šlehat do hladka
  10. Směs nalijeme do formičky na ovoce v aspiku
  11. Vrátíme do lednice na další 2 hodiny, aby smetanová vrstva úplně ztuhla
  12. Želé vyjmeme z lednice a ostrým nožem opatrně uvolníme dezert z formy podél okrajů
  13. Ihned podáváme nebo chladíme, dokud nebudeme ovocnou huspeninu připraveni servírovat
Lahodné žele se sladkým lesním ovocem.
Zdroj: tastefrance.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.