Příprava: 10 minut
Vaření: 35 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 hrnek rýže
- 2 hrnky vody
- sůl
Do rýže:
- 1–2 jablka
- 2 lžíce rozinek
- 1 lžička másla
Postup receptu
- Rýži propláchneme, zalijeme studenou vodou, přidáme sůl a podusíme doměkka
- Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky
- Na pánvi rozhřejeme máslo a kostičky jablek na něm osmahneme
- Pak k nim přidáme předem namočené a scezené rozinky a krátce podusíme
- Jablka dochutíme špetkou skořice a podle jejich kyselosti můžeme přidat lžičku cukru
- Jablečnou směs vmícháme do horké dušené rýže
- Podáváme ke kuřecím, krůtím nebo rybím minutkám