Hrníčkové americké muffiny jsou jednoduché, rychle hotové a chutnají naprosto úžasně, přestože jsou vyrobeny pouze z několika základních surovin.
Ingredience:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 3 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 3/4 hrnku krystalového cukru
- 1 vejce
- 1 hrnek mléka
- 1/4 hrnku rostlinného oleje
Na dochucení:
- Rozinkové: Přidáme do těsta 1 hrnek nasekaných rozinek.
- Datlové: Přisypeme 1 hrnek jemně nasekaných datlí.
- Sýrové: Přimícháme 1 hrnek strouhaného čedaru.
- Slaninové: Přidáme 1/4 hrnku slaniny na kostičky (ideálně osmažené).
Postup:
- Nejdříve si předehřejeme troubu na 200 stupňů a nachystáme si formu na muffiny.
- Můžeme každý otvor vymazat máslem a vysypat strouhankou, případně postříkat kuchyňským sprejem nebo dát do každého papírový košíček.
- V míse smícháme polohrubou mouku, kypřící prášek do pečiva, sůl i krystalový cukr. Uprostřed si utvoříme důlek.
- Do malé misky dáme vejce, našleháme, vmícháme mléko a olej. Tuto směs vlijeme do důlku v míse a pomocí vidličky promícháme, až dokud nebude mouka propojená s tekutou směsí.
- Těsto bude hrudkovité, ale tak to má být. Rozdělíme jej do jednotlivých otvorů formy a plníme jen do 3/4.
- Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 25 minut dozlatova.
- Upečené necháme 5 minut odpočinout a můžeme servírovat.