Někdo má raději ty klasické kynuté borůvkové knedle, ale věřte, že tyhle si zamilujete. Tento recept není nijak náročný na přípravu, ale chutná báječně.
Ingredience:
Na omáčku:
- 4 hrnky čerstvých borůvek
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- 1 polévková lžíce čerstvé citronové šťávy
- 1 lžička skořice
- Špetka černého pepře
- 4 lžíce vody
Na knedlíky:
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 2 polévkové lžíce krystalového cukru
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- Špetka soli
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 1/2 hrnku podmáslí
Postup:
- Borůvky propláchneme a nasypeme do hrnce. Přidáme cukr, citronovou šťávu, skořici, pepř a vodu.
- Promícháme, aby se vše spojilo a na mírném ohni přivedeme k varu.
- Mezitím si v míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek do pečiva, sůl i jedlou sodu.
- Vmícháme rozpuštěné máslo a zalijeme podmáslím. Vidličkou promícháme, aby se utvořilo lepkavé těsto.
- Jakmile se borůvky v hrnci vaří, přidáme na ně hotové těsto a v hrnci jej rozprostřeme tak, aby se rozdělilo na 4 – 6 porcí.
- Zakryjeme poklicí a necháme 15 minut vařit.
- Pomocí velké lžíce poté knedlíky s borůvkami rozdělíme do servírovacích misek.
- Podáváme ještě teplé s vanilkovou zmrzlinou. Kdo chce, může ještě přidat šlehačku.