Ovocné snídaňové řezy

Ovocné snídaňové řezy

Pokud hledáte nápady na luxusní snídani vhodnou pro celou rodinu, pak rozhodně vyzkoušejte tento recept! Upečené listové těsto potřené směsí šlehačky a řeckého jogurtu, ozdobené čerstvým ovocem a posypané moučkovým cukrem chutná naprosto luxusně.

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 1 list listového těsta
  • 1 středně velké vejce, rozšlehané

Na jogurtovou směs:

  • ⅔ šálku smetany ke šlehání
  • 3 lžíce krystalového cukru
  • ½ šálku řeckého jogurtu

Na dozdobení:

  • ½ šálku jahod
  • ½ šálku malin
  • 1 šálek borůvek
  • moučkový cukr

Postup

  • Předehřejte troubu na 220°C nebo postupujte podle pokynů, které jsou uvedeny na obalu listového těsta.
  • Plát listového těsta rozviňte na plech.
  • Lehce přejeďte ostrým nožem cca centimetr od okrajů těsta kolem dokola, abyste vytvořili kůrku (neprořezávejte celé těsto).
  • Těsto (kromě okrajů) po celém povrchu propíchejte vidličkou.
  • Silikonovým štětcem lehce potřete celý plát těsta včetně okrajů velmi tenkou vrstvou rozšlehaného vejce.
  • Pečte asi 15 minut, dokud nebude listové těsto zlatavě hnědé.
  • Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
  • Mezitím nalijte smetanu do střední mísy a přidejte cukr.
  • Šlehejte na střední rychlost, dokud se nevytvoří střední až tuhé vrcholy.
  • Vmíchejte řecký jogurt.
  • Jakmile je listové těsto vychladlé, rozetřete na něj našlehanou směs řeckého jogurtu, vyhněte se cca centimetru od okrajů.
  • Ozdobte ovocem.
  • Vršek posypte moučkovým cukrem.
  • Nakrájejte a ihned podávejte.
Upečené listové těsto potřené směsí šlehačky a řeckého jogurtu, ozdobené čerstvým ovocem a posypané moučkovým cukrem na talířku s vidličkou.
www.theworktop.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.