Tento recept je skvělý v létě, protože v něm najdete čerstvé ovoce, které vás úžasně osvěží.
Ingredience
- 4 vejce (oddělte bílky od žloutků)
- 200 g cukru moučka
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- ½ čajové lžičky Cream of Tartar (sušená smetana od Dr. Oetkera)
- 1 čajová lžička kukuřičného škrobu
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C a plech vyložte pečícím papírem.
- V míse vyšlehejte sníh z bílků. Potrvá to asi 5 minut.
- K bílkům přidejte cukr a šlehejte, dokud směs nezhoustne. Vzniklá hmota by měla být tak pevná, aby nevytékala z misky – neměla by se pohnout.
- Přidejte vanilkový extrakt a šlehejte 1 minutu.
- Následně vmíchejte sušenou smetanu a kukuřičný škrob.
- Hotovou Pavlovu směs umístěte na plech. Vytvořte malé placičky o průměru 10 cm s rozestupy cca 3 cm. Pomocí lžíce můžete v placičkách vytvořit ozdobné rýhy, které budou působit zajímavěji.
- Plech vložte do předehřáté trouby a okamžitě snižte teplotu na 90 °C. Pečte, dokud směs neztuhne a nezíská pevnou a suchou formu.
- Po upečení troubu vypněte, dortíky nevyndávejte a nechte je v troubě vychladnout.
- Na závěr každý kousek ozdobte čerstvým ovocem, dle vlastního výběru a doplňte šlehačkou. Podávejte.
Granátová jablka nejsou vhodná pouze jako dekorace. Připravte si zdravý recept na šťávu z granátového jablka.