Ovocný koláč s drobenkou

Ovocný koláč s drobenkou
Příprava: 20 minut Vaření: 90 minut Počet porcí: 12

Pokud jde o drobenku na koláči s ovocem, tento recept je vaše nejlepší volba. Naše další recepty na koláče s drobenkou by se vám také mohly líbit.

Na drobenku

  • 120 g ovesných vloček
  • 100 g polohrubé mouky
  • 90 g hnědého cukru
  • ¼ lžičky soli
  • ¼ lžičky mleté skořice
  • 90 g másla

Na těsto

  • 230 g hladké mouky
  • ½ lžičky soli
  • 60 g másla
  • 60 g rostlinného tuku
  • 60 ml vody

Na náplň

  • 700 g čerstvých nebo mražených borůvek
  • 250 g cukru
  • 40 g hladké mouky (nebo 2 polévkové lžíce tapioky nebo kukuřičného škrobu)

Postup

  • Předehřejte troubu na 180°C.
  • Ve střední misce smíchejte mouku a sůl.
  • Pomocí mixéru rozmixujte tuk a máslo.
  • Část moučné směsi polijte 1 lžící vody a promíchejte.
  • Postup opakujte, dokud těsto nebude držet pohromadě.
  • Na lehce pomoučeném povrchu těsto vyválejte.
  • Těsto rozválejte a vložte ho v jedné vrstvě do formy na pečení.
  • Ve střední misce smíchejte vločky, mouku, hnědý cukr, sůl a skořici.
  • Zapracujete máslo a míchejte, dokud směs nebude připomínat hrubou strouhanku.
  • Ve velké míse připravte požadovanou náplň do ovocného koláče.
  • Nejprve smíchejte cukr a mouku.
  • Přidejte požadované ovoce. Jemně obalte. (Pokud používáte mražené ovoce, nechte směs odstát 30 až 45 minut nebo dokud ovoce částečně nerozmrzne, ale bude stále ledové.)
  • Ovocnou směs přendejte na koláčovou krustu.
  • Náplň posypete drobenkou.
  • Aby se zabránilo připečení, zakryjte okraj koláče alobalem.
  • Pečte 30 minut (50 minut u mraženého ovoce).
  • Odstraňte fólii. Pečte dalších 35 až 40 minut, nebo dokud ovoce nezměkne a poleva nezezlátne.
  • Vyndejte z trouby a nechte zcela vychladnout.

Malinová náplň:
Použijte 700 g čerstvých nebo mražených malin; 180 g cukru a 40 g hladké mouky.
Jablečná náplň:
Použijte 500 g oloupaných jablek nakrájených na tenké plátky, 75 g cukru a 2 lžíce hladké mouky.
Rebarborová náplň:
Použijte 600 g čerstvé nebo zmrazené rebarbory nakrájené kousky, 200 g cukru a 75 g hladké mouky. Nebo si rovnou připravte jeden z těchto rebarborových koláčů.
Broskvová náplň:
Použijte 500 g oloupaných, vypeckovaných na tenké plátky nakrájených broskví, 75 g cukru a 3 lžíce hladké mouky.

Koláč s vypečenou drobenkou a kanadskými borůvkami v zapékací míse.
Zdroj: tasteofhome.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.