Ovocný koláč s řeckým jogurtem

Ovocný koláč s řeckým jogurtem
Příprava: 30 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 10

Tato skvělá kombinace řeckého jogurtu, smetanového sýra a medu vytváří bohatou, krémovou náplň do koláče, která je lahodná s čerstvými třešněmi, jahodami nebo rozmixovaným ovocem. Pokud si chcete vychutnat více jogurtových dobrot, čerpejte inspiraci v těchto receptech na moučníky z jogurtu.

Co budeme potřebovat

  • 230 g smetanového sýra
  • 60 ml medu
  • 60 ml mléka
  • 1 pytlík neochucené želatiny
  • 250 g čistého řeckého jogurtu
  • 250 g sušenek
  • 100 g másla

Na ovoce

  • 500 g čerstvých třešní (vypeckovaných)
  • 3 lžíce cukru
  • 1 lžíce Brandy
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 6 lžic vody
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu

Postup

  • Troubu předehřejte na 180°C.
  • Smetanový sýr a med šlehejte, dokud nebude směs krémová a hladká.
  • Přidejte mléko do malé, žáruvzdorné misky a posypte želatinou. Míchejte, aby se spojily.
  • V malém hrnci přiveďte k varu asi trochu vody a vložte dovnitř misku s mlékem a želatinou.
  • Za stálého míchání směs zahřívejte, dokud se želatina úplně nerozpustí. Vyjměte a nechte asi 2 minuty vychladnout.
  • Ke smetanovému sýru a medu přidejte vychlazenou želatinovo-mléčnou směs a jogurt a šlehejte na středně nízkou rychlost, dokud se důkladně nespojí.
  • Rozdrcené sušenky smíchejte s rozpuštěným máslem.
  • Vzniklou drobenku nasypte do formy a vytlačte po jejím dně a stranách.
  • Korpus vložte do trouby a pečte 10-15 minut.
  • Vyndejte a nechte zcela vychladnout.
  • Náplň nalijte do upečené a vychladlé krusty a dejte chladit do mrazáku, minimálně na 6 hodin.
  • Na polevu, vložte třešně do středního hrnce a přidejte cukr, citronovou šťávu, brandy a 4 lžíce vody.
  • Vařte za častého míchání, dokud třešně nezměknou, 5 až 7 minut.
  • Ochutnejte a v případě potřeby přidejte trochu cukru a poté zvyšte teplotu na středně vysokou.
  • Zbývající 2 lžíce vody ušlehejte spolu s kukuřičným škrobem, dokud se dobře nespojí.
  • Přidejte k třešňové směsi a míchejte, dokud tekutina nezhoustne na konzistenci hustého sirupu.
  • Nechte vychladnout.
  • Těsně před podáváním koláč polijte třešňovou polevou.
Mísa plná krémového koláče z jogurtu a třešní.
Zdroj: mygourmetconnection.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.