Ovocný kvasnicový dort

Ovocný kvasnicový dort

Borůvky jsou velmi vděčné ovoce, které chutná snad úplně ve všem. Tahle rychlá buchta je jednoduchá, velmi chutná, a když se hned nesní, vydrží klidně i 4 dny.

Ingredience:

  • 4 a 1/2 čajové lžičky sušeného droždí
  • 1/2 hrnku vlažné vody
  • 1 hrnek čerstvých nebo rozmražených borůvek
  • 1 a 1/4 lžičky soli
  • 3 vejce
  • 1/2 hrnku změklého nesoleného másla
  • 1/3 hrnku sušeného odstředěného mléka
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 3 hrnky chlebové mouky

Na ozdobu:

  • Rozpuštěné máslo
  • Skořice
  • Cukr moučka

Postup:

  • Droždí rozšleháme ve vodě pomocí vidličky a necháme chvilku stát.
  • Do mísy dáme cukr, sůl, vejce, máslo, sušené mléko a část mouky. Přidáme rozpuštěné droždí a mícháme, aby se ingredience lehce smíchaly.
  • Přihodíme propláchnuté a dobře okapané borůvky, zasypeme zbývající moukou a utvoříme husté těsto.
  • Zakryjeme utěrkou a necháme odpočívat po dobu 30 minut.
  • Mezitím si vyložíme kulatou formu pečicím papírem a dáme předehrát troubu na 180 stupňů.
  • Jakmile si těsto odpočine, přendáme jej do formy a dobře uhladíme. Zakryjeme pečicím papírem a necháme stoupat tak dlouho, až dosáhne okraje formy.
  • Než dáme formu do trouby, pokapeme povrch rozpuštěným máslem, poprášíme cukrem a skořicí.
  • Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 40 minut, dokud nezačne povrch získávat zlatohnědý nádech.
  • Hotovou buchtu vyndáme z trouby a necháme 15 minut odpočinout, teprve potom ji vyjmeme z formy a odložíme na drátěný stojan, aby vychladla.
Kynutý borůvkový koláč.
Zdroj: https://www.food.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.