Máme pro vás naprosto luxusní dezert, který si užijete i sami! Tento snadný zmrzlinový pohár s čerstvými ostružinami, sněhovými pusinkami a domácími zavařovanými broskvemi je tak dobrý, že budete rádi, že se o něj nemusíte s nikým dělit.
INGREDIENCE
- 2 kopečky vanilkové zmrzliny (nebo zmrzliny s vaší oblíbenou příchutí)
- malá hrst čerstvých ostružin
- 3 – 4 sněhové pusinky, nahrubo rozdrobené
- oplatka a šlehačka k podávání
Na zavařované broskve (cca 500 ml):
- 1,2-1,4 kg broskví, zbavených pecek, nahrubo nasekaných
- 150 g moučkového cukru
- šťáva z 1 citronu
- velká špetka mletého zázvoru
- 1 lžička vanilkové pasty (volitelně)
POSTUP
- Troubu rozehřejte na 180º Celsia.
- Nakrájené broskve dejte na pekáč se zbytkem ingrediencí na zavařované broskve a pečte 25–30 minut, dokud nebudou broskve měkké a trochu karamelizované.
- Ovoce lehce rozdrťte vidličkou.
- Broskve a šťávu z nich přendejte do čisté misky nebo sklenice a nechte vychladnout.
- Zakryjte a dejte do lednice, dokud nebudete připraveni je použít.
- Do sklenice dejte 2 polévkové lžíce vychlazených broskví.
- Navrch dejte pořádný kopeček vanilkové zmrzliny, pár ostružin a třetinu rozdrobených pusinek.
- Opakujte s broskvemi, ostružinami, zmrzlinou a polovinou zbylých pusinek.
- Ozdobte oplatkou, šlehačkou a zbytkem pusinek.
- Užijte si to!