Ovocný pohár se zmrzlinou a sněhovými pusinkami

Ovocný pohár se zmrzlinou a sněhovými pusinkami
Příprava: 15 minut Vaření: 27 minut Počet porcí: 1

Máme pro vás naprosto luxusní dezert, který si užijete i sami! Tento snadný zmrzlinový pohár s čerstvými ostružinami, sněhovými pusinkami a domácími zavařovanými broskvemi je tak dobrý, že budete rádi, že se o něj nemusíte s nikým dělit.

INGREDIENCE

  • 2 kopečky vanilkové zmrzliny (nebo zmrzliny s vaší oblíbenou příchutí)
  • malá hrst čerstvých ostružin
  • 3 – 4 sněhové pusinky, nahrubo rozdrobené
  • oplatka a šlehačka k podávání

Na zavařované broskve (cca 500 ml):

  • 1,2-1,4 kg broskví, zbavených pecek, nahrubo nasekaných
  • 150 g moučkového cukru
  • šťáva z 1 citronu
  • velká špetka mletého zázvoru
  • 1 lžička vanilkové pasty (volitelně)

POSTUP

  • Troubu rozehřejte na 180º Celsia.
  • Nakrájené broskve dejte na pekáč se zbytkem ingrediencí na zavařované broskve a pečte 25–30 minut, dokud nebudou broskve měkké a trochu karamelizované.
  • Ovoce lehce rozdrťte vidličkou.
  • Broskve a šťávu z nich přendejte do čisté misky nebo sklenice a nechte vychladnout.
  • Zakryjte a dejte do lednice, dokud nebudete připraveni je použít.
  • Do sklenice dejte 2 polévkové lžíce vychlazených broskví.
  • Navrch dejte pořádný kopeček vanilkové zmrzliny, pár ostružin a třetinu rozdrobených pusinek.
  • Opakujte s broskvemi, ostružinami, zmrzlinou a polovinou zbylých pusinek.
  • Ozdobte oplatkou, šlehačkou a zbytkem pusinek.
  • Užijte si to!
Zmrzlinový pohár s čerstvými ostružinami, sněhovými pusinkami a domácími zavařovanými broskvemi ve velké sklenici s oplatkou.
www.deliciousmagazine.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.