Tento recept je skvělou volbou pro dětské strávníky, kteří určitě nebudou fanoušky klasického carpaccia ze syrového masa.
Co budeme potřebovat
- 200 g ricotty
- 70 g mascarpone
- Lžička třešňové šťávy (nebo naředěné třešňové marmelády)
- 40 g pistácií (nasekaných)
- 4 bílky
- 4 lžíce cukru
- 125 ml šlehačky
- 450 g sezónního ovoce (ananas, mango, kiwi, jahody, liči, papája, broskve atd.)
Postup
- V míse si pomocí mixéru společně smícháme ricottu, mascarpone, třešňovou šťávu a pistácie
- Bílky vyšleháme s cukrem do hustého sněhu
- Bílky opatrně vmícháme do směsi z ricotty
- Směs přelijeme do malých formiček a dáme jí alespoň na hodinu chladit do lednice
- Ovoce omyjeme, očistíme a oloupeme
- Jednotlivé druhy ovoce nakrájíme na tenké plátky a naaranžujeme je na talíř
- Vychlazený ricottový krém přidáme doprostřed talíře s carpacciem z ovoce