Ovocný želé dort

Ovocný želé dort

Tento dort z čerstvého ovoce a želé je úžasně živý a osvěžující a je oblíbený hlavně v létě. Můžete ho podávat místo ovoce nebo jako dezert.

Co budete potřebovat

  • 340 g čerstvých malin
  • 2 velká čerstvá manga nakrájená na kostičky
  • 450 g čerstvých jahod nakrájených na kostky
  • 450 g bílých hroznů, rozpůlených
  • 450 g červených hroznů, rozpůlených
  • 960 ml jablečné šťávy
  • 28 g neochucené želatiny
  • 3 lžíce krupicového cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • olej ve spreji

Postup

  • Lehce postříkejte formu na bábovku olejem ve spreji a otřete celý vnitřek formy papírovou utěrkou, abyste pokryli všechny oblasti.
  • Nalijte 1 šálek jablečné šťávy do střední misky a přisypte želatinu.
  • Dejte stranou.
  • Mezitím v malém hrnci přiveďte k varu zbývající 3 šálky jablečné šťávy, 3 lžíce krystalového cukru a 1 lžíci čerstvě vymačkané citronové šťávy.
  • Do mísy s želatinou nalijte převařenou jablečnou směs a dobře prošlehejte, aby se želatina rozpustila.
  • Dejte stranou vychladnout.
  • Připravené ovoce složte do formy v tomto pořadí: maliny, mango, jahody, bílé hrozny a červené hrozny.
  • Ovoce pomalu zalijte vychlazenou želatinou až po vrch (včetně červených hroznů).
  • Dejte na 3-4 hodiny do lednice, aby želatina ztuhla.
  • Nalijte horkou vodu do velkého hrnce nebo misky a vložte do ní formu s želé a ovocem na 10 sekund.
  • Jakmile uvidíte, že se po stranách dort trochu roztéká, vyjměte formu z vody.
  • Zakryjte formu servírovacím talířem a rychle ji obraťte.
  • Nechte v chladu, dokud nebudete připraveni k podávání.
Dort z čerstvého ovoce a želé.
www.olgainthekitchen.com
Komentáře
  1. V receptu není napsaný kdy se přidává olej na cuketovou buchtu na plechu ? Děkuji za odpověď

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.