Nejlepšími pokrmy pro milovníky asijské kuchyně jsou bezpochyby nudle na jakýkoliv způsob.
V tomto článku se můžete inspirovat právě nudlemi, které se v Thajsku podávají formou rychlého občerstvení, ale také jako chod v restauracích.
Pojďme si představit recept na thajské Pad Thai nudle ať už s masem, vegetariánské ale i na veganský způsob.
Naše recepty
Nemáte tu správnou WOK pánev a přemýšlíte nad jejím zakoupení? Přečtěte si recenze na 5 nejlepších pánví WOK.
Thajská kuchyně = kořeněná bomba
V tradiční thajské kuchyni je pro přípravu pokrmů používáno značné množství koření, které se využívá hlavně v jeho čerstvé formě.
Mezi nejpopulárnější koření se řadí galangal, koriandr, šalotka, pepř, citronová tráva, ale především chilli. Díky němu mají thajská jídla pikantní nádech.
Sice je základní potravinou v Thajsku rýže, stejně jako v mnoha jiných zemích v Asii. Proto se v thajských jídlech využívají hlavně rýžové nudle. Mimo nudlí je používána rýže setá, rýže jasmínová a rýže lepkavá.
Co se týče masa, thajští obyvatelé zpracovávají nejčastěji kuřecí, vepřové, hovězí, kachní a bůvolí. Taktéž ryby jsou běžně součástí jejich jídelníčku. Pro nás zcela netradiční je hmyz, přičemž v thajsku jedí smažené kobylky, cvrčky, včelí larvy a mravenčí vajíčka.
My se ale nenecháme odradit a raději zůstaneme u pro nás běžného masa nebo jiných nám známých ingrediencí.