Připravte si thajské nudle s kuřecím masem. Ingredience seženete v jakémkoliv obchodě a hotový pokrm bude do půl hodinky. Místo kuřete můžete zvolit třeba krevety nebo i hovězí maso.
Ingredience
- Thajské rýžové nudle
- 450g kuřecích prs bez kůže, nakrájených na malé proužky
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1/4 hrnku hnědého cukru
- 1/4 hrnku sójové omáčky
- 2 lžíce rýžového octa
- 1 polévková lžíce limetové šťávy
- 1 polévková lžíce rybí omáčky
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 menší mrkev
- 2 stroužky česneku
- 1 větší cibule nakrájená na kostičky
- 2 hrnky fazolových klíčků (podle chuti)
- 3 velká vejce
- 1/2 hrnku nesolených nasekaných arašídů (podle chuti)
- 1/3 hrnku nasekaného koriandru
- Sezamová semínka (podle chuti)
Postup
- Připravte rýžové nudle podle pokynů uvedených na obalu.
- V míse smíchejte hnědý cukr, sójovou omáčku, rýžový ocet, limetkovou šťávu, rybí omáčku a dejte stranou.
- Zatímco se nudle vaří, zrahřejte ve woku nebo na hluboké pánvi olej.
- Přidejte nakrájené kuře a restujte, dokud nebude osmažené, asi 6 minut. (Pokud používáte krevety, smažte asi 1,5 minuty z každé strany.)
- Maso přendejte na talíř a nechte olej v pánvi.
- Do něj přidejte papriku, mrkev a restujte 1 – 2 minuty, poté přidejte česnek, zelenou cibuli a fazolové klíčky restujte další minutu.
- Přesuňte zeleninu k okraji pánve a poté rozklepněte do středu pánve vejce. Vařte a míchejte, dokud se vajíčka neudělají.
- Přidejte kuře, nudle, připravenou omáčku, vše promíchejte a vařte 1 – 2 minuty.
- Podávejte teplé s koriandrem, arašídy a sezamovými semínky.