Vyzkoušejte tyto recepty na španělskou paellu aneb blýskněte se klasikou španělské kuchyně

Pokrm plný rýže, masa a zeleniny.

Odraz jihoevropského temperamentu.

Netradiční večeře z jednoho hrnce.

Vyzkoušejte recepty na paellu – jídlo pestré na pohled i v chuti.

Máte rádi krevety? Inspirujte se dalšími recepty s krevetami.

5 zajímavostí na závěr

  • Ačkoliv je celosvětově vnímána jako tradiční španělské jídlo, jde o symbol pouze jednoho španělského regionu – oblasti Valencie.
  • Vznikla na rybářských lodích – šlo o jednoduché a snadno dostupné, levné a zároveň syté jídlo.
  • Na přípravu se používá speciální pánev na paellu, která je široká a nízká. Ve Valencii se označení paella používá pro všechny druhy pánví.
  • Při vaření se pokrm nezakrývá a rýže by se neměla úplně uvařit, naopak má pozvolna „dojít“ až po odstavení z plamene.
  • Typickou žlutou barvu dodává jídlu šafrán.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.