Paella s kuřecím masem

Paella s kuřecím masem
Příprava: 30 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Zkuste vyměnit tradiční paellu z mořských plodů za kuřecí s chorizem. Je to dokonalá vydatná večeře pro čtyřčlennou rodinu. Stejně dobře se i najíte z krémového rizota s kuřecím masem.

Co budeme potřebovat

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 kuřecí prsní řízky (nakrájené)
  • 2 malé cibule (nakrájené nadrobno)
  • 1 tučný stroužek česneku
  • 140 g choriza (nakrájené)
  • 1 lžička kurkumy
  • špetka šafránu
  • 1 lžička papriky
  • 300 g rýže
  • 850 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 200 g mraženého hrášku
  • 1 citron (nakrájený na měsíčky)
  • ½ malého svazku petrželky

Postup

  • V pánvi rozehřejte olivový olej na vysokou teplotu.
  • Kuřecí kousky opečte, ale nevařte úplně a vyndejte.
  • Snižte teplotu na minimum, přidejte cibuli a pomalu vařte do změknutí, asi 10 minut.
  • Přidejte česnek, míchejte 1 minutu, poté vhoďte chorizo a opékejte, dokud nepustí olej.
  • Vmíchejte koření a poté vsypte rýži.
  • Míchejte, aby se rýže obalila v oleji a koření asi 2 minuty, poté zalijte vývarem.
  • Přiveďte k varu, vraťte kuře do pánve a za občasného míchání vařte asi 20 minut.
  • Přidejte hrášek do pánve a vařte dalších 5 minut, dokud není rýže uvařená a kuře měkké.
  • Dobře osolte a podávejte s citronem a petrželkou.

Co může být lepším předkrmem, než pravá španělská studená polévka – gazpacho! Jestli jste jí ještě neochutnali, připravte si jí s našimi recepty.

Měkká rýže se zeleninou, kuřecím masem a klobásou.
Zdroj: beatthebudget.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.