Paella s mixem mořských plodů

Paella s mixem mořských plodů
Příprava: 10 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 6

Mnozí věří, že recept na paellu s mořskými plody vznikl téměř náhodou. Po královských hostinách sluhové španělských králů míchali zbytky ve velkých hrncích a odnášeli si je domů. Název paella pochází z arabského slova „baqiyah“ pro zbytky. Existuje tolik verzí paelly, kolik je kuchařů. Tady je ten náš.

Ingredience

  • 30 ml olivového oleje
  • 1 velká červená paprika
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 litr rybího nebo kuřecího vývaru
  • 800 g krevet
  • 250 g slávek
  • 500 g pangase
  • 250 g kroužků kalamárů
  • 500 g rýže
  • 2 rajčata (oloupaná, zbavená semínek a nakrájená na kostičky)
  • ¼ lžičky uzené papriky
  • 250 g mraženého hrášku

Postup

  • Rozehřejte pánev a na olivovém oleji orestujte cibuli a česnek, dokud nebudou průhledné.
  • Přidejte červenou papriku a restujte dalších 5 minut.
  • Do pánve přidejte rajčata, uzenou papriku a rýži a restujte, dokud se rýže neobalí v olivovém oleji.
  • Přidejte vývar do rýžové směsi a nechte vařit.
  • Snižte teplotu na středně nízkou, vařte odkryté bez míchání po dobu 10 minut, nebo dokud se vývar nevstřebá.
  • K rýži přidejte krevety, kolečka kalamárů, pangase, mušle a hrášek a přikryjte poklicí.
  • Vařte dalších 10–20 minut, nebo dokud se mušle a kalamáry neuvaří a krevety nezískají oranžovorůžovou barvu.
  • Lehce dochutíme solí a černým pepřem.

Jestli patříte mezi milovníky plodů moře, musíte zkusit i tyto dokonalé česnekové krevety. Rovnou si je připravte na kvalitním kontaktním grilu. Vychutnejte si je zdravě a rychle, díky naší recenzi.

Zapékací pánev plná lahodné paelly s mixem mořských potvor.
Zdroj: halfbakedharvest.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.