Paella z kuřecích stehen a krevet

Paella z kuřecích stehen a krevet
Příprava: 30 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Tato paella s kuřecím masem a krevetami je skvělým receptem, jak si vychutnat tradiční španělskou kuchyni v pohodlí vašeho domova. Pokrm se zapéká v troubě, proto pokud máte rádi zapékaná jídla, zkuste i těstoviny z trouby s kuřecím masem.

Co budeme potřebovat

  • 6 kuřecích stehen
  • 1 lžička nasekaného rozmarýnu
  • ¾ lžičky soli
  • ¼ lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 2 lžičky rostlinného oleje
  • 1 pálivá klobása
  • 50 g nakrájené cibule
  • 30 g nakrájené červené papriky
  • 225 g nevařené rýže
  • 30 g nakrájených cherry rajčat
  • 1 lžička maďarské sladké papriky
  • 1 stroužek česneku
  • 720 ml kuřecího vývaru
  • 450 g krevet
  • 100 g nakrájeného chřestu
  • 50 g hrášku

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 °C.
  • Kuře posypte rozmarýnem, solí a černým pepřem.
  • Zahřejte olej ve velké nepřilnavé pánvi na středně vysokou teplotu.
  • Přidejte kuře a opékejte ho 3 minuty z každé strany nebo dokud lehce nezhnědne.
  • Vyjměte kuře z pánve, přikryjte a udržujte v teple.
  • Přidejte klobásu na pánev a vařte 1 minutu, míchejte, aby se rozpadla.
  • Přidejte cibuli a papriku a za stálého míchání vařte 7 minut.
  • Přidejte rýži, rajčata, papriku a česnek, za stálého míchání vařte 1 minutu.
  • Vraťte kuře na pánev.
  • Přidejte vývar a špetku soli a přiveďte k varu.
  • Pečte na 200°C 10 minut.
  • Vmíchejte krevety, chřest a hrášek. Přikryjte a pečte dalších 5 minut, nebo dokud nejsou krevety hotové.

Na závěr této španělské jízdy můžete podávat sladké churros, které mají původ taktéž ve Španělsku a k nim podávejte lahodnou a voňavou kávu z prvotřídního kávovaru Tchibo. Jaký je ten nejlepší, jsme zjistili v naší recenzi.

Pánev naplněná lahodnou španělskou paellou s kuřecími kousky a krevetami.
Zdroj: recipeswecherish.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.