Pákistánské kuře na másle

Pákistánské kuře na másle

Pro tento recept na butter chicken budeme používat kuřecí stehna. Díky nim omáčka zůstane šťavnatá po celou dobu vaření, která je k vaření potřeba. Kuřecí prsa mohou celý pokrm zkazit, protože můžou být příliš suchá..

Co budeme potřebovat

  1. 50 ml oleje
  2. 500 g kuřecích stehen
  3. 3 stroužky česneku (prolisovaný)
  4. 5 cm zázvoru (nastrouhaného)
  5. Špetka soli
  6. Lžička drceného kmínu
  7. Špetka koriandru
  8. Lžička garam masala
  9. Špetka chilli prášku
  10. Špetka mletého černého pepře
  11. 75 ml bílého jogurtu
  12. 3 celá loupaná rajčata z plechovky
  13. 75 ml smetany ke šlehání
  14. 30 g másla

Postup

  1. Na pánvi rozpálené na střední teplotu si rozehřejeme olej
  2. Přidáme kuře prolisovaný česnek a zázvor
  3. Přidáme zbylé koření a restujeme 3-4 minuty, aby se kuře zcela obalilo
  4. Poté přidáme jogurt a znovu mícháme
  5. Do pánve přidáme rajčata a necháme je projít varem
  6. Poté pánev přikryjeme a na střední tepotu vaříme 15 minut
  7. Po 15 minutách pánev odkryjeme a necháme zcela vyvařit vodu, která v omáčce zůstala
  8. Teplotu snížíme na minimum a přilijeme smetanu společně s pepřem a chilli
  9. Pánev znovu zakryjeme a necháme 2-3 minuty vařit
  10. Nakonec přidáme máslo a necháme ho rozpustit a omáčku prohřát
  11. Hotové kuře na másle podáváme s naan chlebem nebo uvařenou bílou rýží
Kuře na másle na pákistánský způsob s naan chlebem a rýží.
Zdroj: oliveandmango.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.