Pokud se při stravování řídíte paleo pravidly, potom nemusíte zoufat! Tento recept je totiž delikátní.
Nepoužívá se klasická mouka, ani tradiční cukr.
INGREDIENCE NA SUŠENKY
- 1 hrnek mandlové mouky
- 1/4 hrnku kokosové mouky
- 1/4 lžičky jedlé sody
- 1/4 lžičky skořice
- špetka mořské soli
- 1 lžíce čerstvé namleté kávy
- 1/2 hrnku ghí či kokosového oleje
- 1/2 hrnku kokosového cukru
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 velké vejce
INGREDIENCE NA POLEVU
- 3/4 hrnku kokosového másla
- 1/4 hrnku čistého javorového sirupu
- 3 lžíce studené kávy
- 2 lžíce mandlového mléka
POSTUP
- Ve velké misce si smíchejte mandlovou mouku, kokosovou mouku, jedlou sodu, skořici, sůl a kávu.
- Přidejte ghí a kokosový cukr. Suroviny mixujte, dokud se nevytvoří hladké těsto.
- Přidejte vejce a vanilku, a potom opět mixujte.
- Nakonec přidejte suché přísady a vypracujte těsto.
- Těsto nechejte vychladnout přes noc v lednici.
- Jakmile je těsto vychlazené, předehřejte si troubu na 180 °C.
- Vyložte si plech pečicím papírem.
- Rozválejte si těsto na plát vysoký zhruba 5 mm.
- Vykrajujte si různé tvary z těsta a cukroví dávejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Cukroví pečte zhruba 8 až 10 minut, a potom ho nechejte vychladnout.
- Připravte si zatím polevu, a to tak, že smícháte všechny ingredience v misce. Podle potřeby přidejte více mandlového mléka. Důležité je, aby se dala poleva dobře roztírat.
- Jakmile je cukroví vychladlé, ozdobte ho polevou.