Paleo vánoční cukroví s kávou

Paleo vánoční cukroví s kávou

Pokud se při stravování řídíte paleo pravidly, potom nemusíte zoufat! Tento recept je totiž delikátní.

Nepoužívá se klasická mouka, ani tradiční cukr.

INGREDIENCE NA SUŠENKY

  • 1 hrnek mandlové mouky
  • 1/4 hrnku kokosové mouky
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 1/4 lžičky skořice
  • špetka mořské soli
  • 1 lžíce čerstvé namleté kávy
  • 1/2 hrnku ghí či kokosového oleje
  • 1/2 hrnku kokosového cukru
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 velké vejce

INGREDIENCE NA POLEVU

  • 3/4 hrnku kokosového másla
  • 1/4 hrnku čistého javorového sirupu
  • 3 lžíce studené kávy
  • 2 lžíce mandlového mléka

POSTUP

  1. Ve velké misce si smíchejte mandlovou mouku, kokosovou mouku, jedlou sodu, skořici, sůl a kávu.
  2. Přidejte ghí a kokosový cukr. Suroviny mixujte, dokud se nevytvoří hladké těsto.
  3. Přidejte vejce a vanilku, a potom opět mixujte.
  4. Nakonec přidejte suché přísady a vypracujte těsto.
  5. Těsto nechejte vychladnout přes noc v lednici.
  6. Jakmile je těsto vychlazené, předehřejte si troubu na 180 °C.
  7. Vyložte si plech pečicím papírem.
  8. Rozválejte si těsto na plát vysoký zhruba 5 mm.
  9. Vykrajujte si různé tvary z těsta a cukroví dávejte na plech vyložený pečicím papírem.
  10. Cukroví pečte zhruba 8 až 10 minut, a potom ho nechejte vychladnout.
  11. Připravte si zatím polevu, a to tak, že smícháte všechny ingredience v misce. Podle potřeby přidejte více mandlového mléka. Důležité je, aby se dala poleva dobře roztírat.
  12. Jakmile je cukroví vychladlé, ozdobte ho polevou. 
cukroví z kávy pro paleo strávníky
Zdroj: sweetapolita.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.