Pivo je nejen oblíbený nápoj, ale také populární ingredience do mnoha pokrmů. Ostatně kdo by někdy neochutnal závin z pivního těsta.
Tento recept představuje tento zlatavý mok jako součást těstíčka, do kterého se namáčí kousky kuřete a poté smaží v rozpáleném oleji.
Chuť je nezaměnitelná a velmi lahodná. Uvidíte, že se do masíčka s chutí zakousnete.
Ingredience:
- 1 – 1/2 kg kuřecích paliček
- 1 3/4 hrnku hladké mouky
- 1 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře (kdo chce může dát kajenský)
- 1 lžičku sušeného mletého česneku
- 350 ml piva
- Olej na smažení
Postup:
- Připravíme si misku, nasypeme do ní mouku, sůl, pepř, sušený česnek a promícháme.
- Potom přilijeme pivo a vypracujeme hladké těsto.
- Odložíme stranou a necháme 30 minut odpočívat při pokojové teplotě.
- Poté dáme olej do pánve a zahřejeme.
- Kuřecí paličky namáčíme do připraveného těsta a necháme vždy trochu okapat, než ji vložíme do horkého oleje.
- Takto připravíme několik kousků, aby nebyla pánev přeplněná a osmažíme do zlatohněda.
- Během smažení si předehřejeme pečící troubu na 100°C a vždy když část paliček vyjmeme z oleje, dáme je na plech a vložíme do trouby, aby byly stále horké.
- Poté plech vyjmeme z trouby a můžeme servírovat.
- Pokud nám něco zůstane, můžeme pak konzumovat i studené.