Pálivé špagety aglio olio se slaninou

Pálivé špagety aglio olio se slaninou

Tento recept na pikantní a super snadné slaninové těstoviny pouze z 5 ingrediencí jsou ideální pro rychlý oběd či večeři! Uvařte si tento tradiční italský recept, který vám přesně od začátku do konce zabere 20 minut.

Co budeme potřebovat

  1. 400 g špaget
  2. 6 plátků slaniny (nakrájené na kostičky)
  3. Lžička olivového oleje
  4. 6 – 7 stroužků česneku (nasekaný najemno)
  5. Lžička chilli
  6. Čerstvou petržel

Postup

  1. Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu, dokud nejsou na skus takzvaně al dente
  2. Před scezením těstovin odebereme z těstovin šálek vody
  3. Zatímco se těstoviny vaří, rozpálíme velkou pánev a přidáme do ní na kostičky nakrájenou slaninu
  4. Restujeme, dokud slanina není lehce křupavá a zlato hnědá
  5. Když je hotová, vyndáme jí z pánve a dáme stranou
  6. Do pánve přidáme olivový olej spolu s nasekaným česnekem
  7. Smažíme asi minutu a přidáme chilli
  8. Vaříme dalších 30 vteřin a přidáme odebranou vodu z těstovin
  9. Vaříme, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu
  10. Do pánve přidáme špagety, sůl a slaninu a vaříme, dokud se tekutina nezredukuje na hustou omáčku, která obalí těstoviny
  11. Vmícháme nasekanou petrželku a před podáváním necháme pět minut odležet
Krémové špagety s parmazánem a slaninou.
Zdroj: myfoodstory.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.