Tento recept na pikantní a super snadné slaninové těstoviny pouze z 5 ingrediencí jsou ideální pro rychlý oběd či večeři! Uvařte si tento tradiční italský recept, který vám přesně od začátku do konce zabere 20 minut.
Co budeme potřebovat
- 400 g špaget
- 6 plátků slaniny (nakrájené na kostičky)
- Lžička olivového oleje
- 6 – 7 stroužků česneku (nasekaný najemno)
- Lžička chilli
- Čerstvou petržel
Postup
- Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu, dokud nejsou na skus takzvaně al dente
- Před scezením těstovin odebereme z těstovin šálek vody
- Zatímco se těstoviny vaří, rozpálíme velkou pánev a přidáme do ní na kostičky nakrájenou slaninu
- Restujeme, dokud slanina není lehce křupavá a zlato hnědá
- Když je hotová, vyndáme jí z pánve a dáme stranou
- Do pánve přidáme olivový olej spolu s nasekaným česnekem
- Smažíme asi minutu a přidáme chilli
- Vaříme dalších 30 vteřin a přidáme odebranou vodu z těstovin
- Vaříme, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu
- Do pánve přidáme špagety, sůl a slaninu a vaříme, dokud se tekutina nezredukuje na hustou omáčku, která obalí těstoviny
- Vmícháme nasekanou petrželku a před podáváním necháme pět minut odležet