Pálivý dhal s jalapeňo

Pálivý dhal s jalapeňo

Jestli rádi lechtáte své chuťové pohárky něčím štiplavým, tak se rovnou vrhněte na tento recept na čočkový dhal a za méně než 30 minut si tento pokrm plný exotických kombinací vychutnejte!

Postup

  1. 200 g červené čočky
  2. 2 lžíce zázvoru
  3. Lžička hořčičného semínka
  4. 50 g čerstvého koriandru
  5. 4 keříková rajčata (nakrájená)
  6. 3 cibule (nakrájené)
  7. 3 papričky jalapeňos
  8. Lžíce mletého kmínu
  9. 6 stroužků česneku
  10. 2 lžíce olivového oleje
  11. 250 ml vody
  12. Špetka soli
  13. 300 g uvařené jasmínové rýže

Postup

  1. Čočku si přes noc namočíme
  2. Druhý den jí uvaříme v osolené vodě nebo v tlakovém hrnci
  3. Vaříme jí, dokud není krásně měkká na skus
  4. Na pánvi si poté rozehřejeme olej a přidáme hořčičná semínka
  5. Když semínka začnou praskat, tak přidáme cibuli, zázvor, jalapeňos a česnek
  6. Smažíme, dokud cibule s česnekem nebudou mít zlatý nádech
  7. Poté přidáme nasekaný koriandr, kmín a rajčata
  8. Vše dobře promícháme a vaříme, dokud nám rajčata nezměknou
  9. Přidáme vodu a vaříme dalších 6 minut
  10. Do směsi přidáme uvařenou čočku a promícháme
  11. Dosolíme podle chuti a sundáme z plotny
  12. Dhal podáváme ještě teplý s uvařenou jasmínovou rýží
Štiplavý pokrm z čočky s chilli, jalapenos a česnekem.
Zdroj: binjalsvegkitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.