Jestli rádi lechtáte své chuťové pohárky něčím štiplavým, tak se rovnou vrhněte na tento recept na čočkový dhal a za méně než 30 minut si tento pokrm plný exotických kombinací vychutnejte!
Postup
- 200 g červené čočky
- 2 lžíce zázvoru
- Lžička hořčičného semínka
- 50 g čerstvého koriandru
- 4 keříková rajčata (nakrájená)
- 3 cibule (nakrájené)
- 3 papričky jalapeňos
- Lžíce mletého kmínu
- 6 stroužků česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 250 ml vody
- Špetka soli
- 300 g uvařené jasmínové rýže
Postup
- Čočku si přes noc namočíme
- Druhý den jí uvaříme v osolené vodě nebo v tlakovém hrnci
- Vaříme jí, dokud není krásně měkká na skus
- Na pánvi si poté rozehřejeme olej a přidáme hořčičná semínka
- Když semínka začnou praskat, tak přidáme cibuli, zázvor, jalapeňos a česnek
- Smažíme, dokud cibule s česnekem nebudou mít zlatý nádech
- Poté přidáme nasekaný koriandr, kmín a rajčata
- Vše dobře promícháme a vaříme, dokud nám rajčata nezměknou
- Přidáme vodu a vaříme dalších 6 minut
- Do směsi přidáme uvařenou čočku a promícháme
- Dosolíme podle chuti a sundáme z plotny
- Dhal podáváme ještě teplý s uvařenou jasmínovou rýží