Pampelišková káva

Pampelišková káva

V tomto případě se označení káva používá pro nápoj, připravený z usušených a namletých kořenů smetanky lékařské. Ty by se měly ze země vykopávat buď na podzim, nebo na jaře.

Ingredience

  • pampeliškové kořeny
  • voda
  • cukr a mléko (na dochucení)

Postup

  • Kořeny, zbavené zelených částí, důkladně umyjte a nakrájejte na menší kousky.
  • Tyto kousky poté vložte do trouby, předehřáté na 200 °C a pečte přibližně 30 minut, aby se kořeny vysušily.
  • Po zchladnutí kořeny namelte pomocí mlýnku na kávu. Vzniklý prášek poté můžete ihned použít nebo uskladnit ve vzduchotěsné sklenici.
  • Na přípravu jednoho šálku použijte 2 čajové lžičky namletého prášku.
  • Prášek zalijte horkou vodou a celou kávu případně dochuťte cukrem či mlékem, dle svého vkusu.
  • Pokud chcete, můžete kávu, před konzumací, rovněž přecedit, ale není to nutné.
  • Černá káva z kořene pampelišky chutná nejlépe, vychutnáte-li si ji v klidu a pohodě.

Káva z kořene pampelišky ve hnědém ozdobném hrnečku.
zdroj: eatweeds.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.