Pampeliškový olej

Pampeliškový olej
Příprava: 10 minut Počet porcí: 1

Představte si, že byste si uměli připravit zázrak přírodní medicíny, který pomáhá při nejrůznějších otocích, zánětech a štípnutích hmyzem. 

Představte si, že tento zázrak nemusíte užívat pouze jako vnější lék, ale můžete si na něm pochutnat také jako na zálivce do salátů a podpořit tak správnou funkci trávící soustavy. 

Přinášíme vám recept, který vám toto všechno umožní!

Ingredience

  • pampeliškové květy (množství volitelné – čím více květů, tím silnější příchuť oleje)
  • olivový olej (podle množství květů)

Postup

  • Čerstvé květy pampelišky rozprostřete na bavlněnou utěrku a nechte je, alespoň jeden den, lehce proschnout.
  • Takto proschlými květy naplňte polovinu sklenice, kterou chcete na výrobu oleje použít.
  • Následně celou sklenici s květy zalijte olivovým olejem, a to až po okraj.
  • Před uzavřením obsah sklenice promíchejte pomocí dřevěné vařečky.
  • Pevně uzavřenou sklenici umístěte na teplé a slunné místo a nechte ji stát 2 týdny.
  • Během této doby, každé dva až tři dny, sklenicí zatřepejte, aby se její obsah promíchal a lépe se tak uvolnily léčivé látky. Zároveň kontrolujte, zda se uvnitř netvoří plíseň.
  • Po dvou týdnech obsah sklenice přeceďte pomocí síta, vystlaného látkou či gázou.
  • Poté, co přecedíte tekutý obsah, promačkejte přes látku i zbytky pampeliškových květů.
  • Váš olej z pampelišek je hotov a můžete jej používat až po dobu jednoho roku. Skladujete jej v suchu a na temném a chladném místě.

Olej s květy pampelišky ve sklenici s černým víkem.
zdroj: siplemomreview.com

Pro ty, kteří alkoholu neholdují, máme skvělé recepty na domácí limonády, které nejvíce osvěží hlavně v létě.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.