Vepřová pečeně na cibuli a česneku je jedním z nejlepších pokrmů, které kdy budete mít šanci ochutnat!
Co budeme potřebovat
- 1,5 kg vepřové panenky
- 1 velká cibule (nakrájená na tenké plátky)
- 4 stroužky česneku (nakrájené na tenké plátky)
- 1,5 lžičky italského koření
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky drcených vloček červené papriky
- 1/4 lžičky černého pepře
- 4-6 mrkví (oloupaných a nakrájených na čtvrtky)
- 2-3 červené brambory (oloupané a nakrájené na čtvrtky)
- 2 lžíce balzamikového octa
Postup
- Předehřejte troubu na 160 stupňů.
- Do vepřové panenky udělejte 5-6 řezů. Každý řez naplňte nakrájenou cibuli a česnekem.
- Vepřové maso vložte do pekáče a posypte italským kořením, solí, vločkami červené papriky a černým pepřem.
- Kolem naaranžujte mrkev a brambory a vše pokapejte balzamikovým octem.
- Zakryjte a pečte asi 1 hodinu. Po upečení nechte maso 10 minut odpočívat.
- Nakrájejte vepřovou pečeni a podávejte jí spolu s pečenou mrkví a bramborami.
Místo brambor si také můžete ve vaší domácí pekárně připravit jednoduchý houskový knedlík! Jak na to se dozvíte v našem receptu a jak si vybrat tu nejlepší všestrannou domácí pekárnu se dozvíte v naší detailní recenzi.