Panenka plněná hruškami a modrým sýrem

Panenka plněná hruškami a modrým sýrem

Luxusní pečená panenka plněná směsí hrušek, modrého sýra a šalotky je delikátní pokrm, který je navíc jednodušší na přípravu, než na první pohled vypadá. Hrušky a modrý sýr vytváří oblíbenou kombinaci chutí, což panence dodává na dokonalosti. Přesvědčte se sami!

Co budete potřebovat

  • 700 g vepřové panenky
  • 2 hrušky 2 nakrájené na kostičky
  • 2 střední šalotky nakrájené na plátky
  • 1 lžíce slaného másla
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 2 a 1/2 šálku bílého vína
  • 1/2 šálku rozdrobeného modrého sýra
  • 3 snítky rozmarýnu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 a 1/2 šálku kuřecího vývaru

Postup

  • Zahřejte troubu na 220 stupňů Celsia.
  • Nakrájejte hrušky na malé čtverečky o velikosti 0,5 cm.
  • Šalotku nakrájejte nadrobno.
  • Rozpusťte máslo ve velké pánvi vhodné do trouby.
  • Přidejte šalotku, 1/4 lžičky soli a 1/8 lžičky černého pepře.
  • Za častého míchání restujte 2 minuty.
  • Přidejte hrušku a 2 šálky bílého vína.
  • Nechte vařit, dokud se tekutina neodpaří, asi 14 minut.
  • Zatímco se hrušky dusí, rozkrojte vepřovou panenku podélně uprostřed a položte ji na plocho.
  • Maso roztlučte paličkou a co nejvíce ho zploštěte.
  • Jakmile se hrušky a šalotka rozvaří, navršte směs do středu panenky.
  • Na šalotku a hrušky nandejte rozdrobený modrý sýr.
  • Kuchyňský provázek o velikosti cca 75 cm nakrájejte na 15 cm kousky.
  • Poté přitlačte šalotku, hrušky a nivu a stáhněte k sobě panenku, navrch položte rozmarýn a svažte provázkem.
  • Nejjednodušší technikou je zasunout řeznický provázek pod vepřové maso a poté vepřové maso stáhnout k sobě a zavázat.
  • Přebytečný provázek po uvázání odstřihněte.
  • Vepřové maso posypte zbylou solí a pepřem.
  • Zahřejte olivový olej ve stejné pánvi, ve které jste vařili hrušky.
  • Jakmile je pánev rozpálená, přidejte panenku a opékejte 2-3 minuty, dokud nezhnědne.
  • Panenku na pánvi 2-3x otočte, aby se všechny strany opekly.
  • Do pánve nalijte trošičku kuřecího vývaru.
  • Jakmile maso zhnědne, nalijte kolem něj 1 šálek kuřecího vývaru a 1/2 šálku bílého vína.
  • Poté pánev přiklopte poklicí a panenku vložte do trouby.
  • Pečte 12-14 minut, nebo dokud nedosáhne teploměr nebude ukazovat 63 stupňů Celsia.
  • Vyjměte panenku z pánve a položte ji na prkénko.
  • Před krájením musí panenka 5 minut odpočívat.
  • Pánev se šťávou postavte na sporák.
  • Vařte na středním plameni a vařečkou seškrabejte zhnědlé kousky.
  • Nechte 5 minut redukovat a houstnout, aby vznikla omáčka.
  • Nakrájejte panenku a odstraňte řeznický provázek a rozmarýn.
  • Maso přelijte omáčkou a podávejte.
Nakrájená pečená panenka plněná směsí hrušek, modrého sýra a šalotky servírovaná na talíři s vidličkou.
www.thekittchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.