Panenka s hořčičnou omáčkou

Panenka s hořčičnou omáčkou

Výborná panenka s krémovou omáčkou z hořčice je skvělou večeří pro celou rodinu. Maso je neuvěřitelně křehké a lahodné a omáčku ho povyšuje o další level výše.

Co budete potřebovat

  • 2 vepřové panenky, každá o hmotnosti cca 500 g
  • 1 lžička soli nebo podle chuti
  • 1 lžička pepře nebo podle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje

Na omáčku:

  • 2 lžíce másla
  • 3 stroužky nasekaného česneku
  • ¼ šálku kuřecího vývaru
  • 1 šálek smetany ke šlehání
  • 1 lžička mleté hořčice
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • ½ lžičky sušeného tymiánu
  • 2 lžičky nasekané čerstvé petrželky
  • ½ lžičky soli nebo podle chuti
  • ½ lžičky pepře nebo podle chuti

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 °C.
  • Vepřové maso ochuťte 1 lžičkou soli a pepře rovnoměrně po celém obvodu.
  • Ve velké pánvi vhodné do trouby rozehřejte olivový olej a vepřové panenky opečte ze všech stran, asi 2 až 3 minuty z každé strany.
  • Přeneste pánev do předehřáté trouby a pečte 18-20 minut, nebo dokud teploměr neukáže vnitřní teplotu 63 °C.
  • Vepřové panenky přendejte na prkénko a nechte 10 minut odpočinout.
  • Ve stejné pánvi rozpusťte máslo na středním plameni.
  • Přidejte česnek a restujte 30 sekund, dokud nebude aromatický.
  • Na pánev přidejte kuřecí vývar, smetanu, mletou hořčici, dijonskou hořčici, sušený tymián, petrželku, sůl a pepř.
  • Vše promíchejte, seškrábněte opečené kousky ze dna pánve, stáhněte plamen na mírný a vařte 8 až 10 minut, dokud omáčka trochu nezhoustne.
  • Panenku naporcujte a podávejte s hořčičnou omáčkou na bramborové kaši.
  • Podle potřeby ozdobte petrželkou.
Panenka s krémovou omáčkou z hořčice na tácu.
www.cravinghomecooked.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.