Panenka ve slanině s medovými zelenými fazolkami

Panenka ve slanině s medovými zelenými fazolkami

Tak tohle je naprostá delikatesa! Pečená vepřová panenka obalená ve slanině a podávaná se zelenými fazolkami s medem a opečenými mandlemi. Může být něco lepšího?

Co budete potřebovat

  • ¼ šálku třešňového džemu
  • 1 lžička červeného vinného octa
  • 500 g vepřové panenky
  • 10 plátků slaniny
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 230 g zelených fazolek, podle potřeby oříznutých
  • ¼ šálku kuřecího vývaru
  • 2 lžíce medu
  • ¼ lžičky soli
  • ¼ šálku nakrájených mandlí, opečených

Postup

  • Předehřejte troubu na 220 stupňů Celsia.
  • Vyložte pečící plech alobalem.
  • Na alobal položte mřížku a dejte stranou.
  • V malé misce smíchejte třešňový džem a ocet; dejte stranou.
  • Odřízněte tuk z panenky.
  • Položte plátky slaniny vedle sebe na pracovní plochu tak, aby se mírně překrývaly.
  • Panenku položte křížem na slaninu a srolujte, slaninu omotejte kolem panenky.
  • Umístěte panenku na mřížku na plechu tak, aby švy slaniny byly položeny směrem dolů.
  • Peče 20 minut.
  • Vršek panenky potřete směsí třešňového džemu a octa.
  • Pečte dalších 5 až 10 minut nebo dokud nebude slanina křupavá a teploměr s okamžitým odečtem vložený do středu panenky neukáže 63 stupňů Celsia.
  • Vyjměte z trouby a nechte 3 minuty odstát.
  • Mezitím ve velké pánvi rozehřejte olej na středně vysokém plameni.
  • Přidejte zelené fazolky.
  • Opékejte a míchejte 3 až 5 minut nebo jen do křupava.
  • Přidejte vývar, med a sůl.
  • Vařte a míchejte ještě asi 3 minuty nebo dokud se tekutina téměř neodpaří.
  • Vmíchejte mandle.
  • Panenku nakrájejte a podávejte se zelenými fazolkami.
Vepřová panenka obalená ve slanině a podávaná se zelenými fazolkami s medem a opečenými mandlemi na talíři s vidličkou.
www.eatingwell.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.