Chcete trochu obměnit svůj jídelníček a připravit si nějakou zdravou a chutnou rybu?
Pak se inspirujte našimi recepty na pangasia 6x jinak.
Jeho předností je to, že má jen velmi málo kostí.
Můžete ho smažit v těstíčku, péct v troubě či zabalit do slaniny a orestovat na pánvi.
Dobrou chuť!
Naše recepty
Pangase můžeme také zapékat, velmi dobře se kombinuje a doplňuje se smetanou, zeleninou, s uzeninou, bylinkami, sýry, brambory, zapékacími omáčkami.
Příprava před vařením
- Pangas se prodává mražený a upravený na různě velké filety.
- Před kuchyňskou úpravou si tyto filety pak jen přizpůsobíme účelu.
- Necháme je jen částečně povolit, nerozmrazujeme zcela, protože pak pustí příliš mnoho vody včetně šťávy z masa.
- Pak je opláchneme, osušíme a nakrájíme na porce podle potřeby.
- Maso před úpravou osolíme, okořeníme a tím je pangasius připraven k tepelné úpravě.
Vhodné koření na pangase
- U rybího masa je vždy vhodnější použít spíše bylinkové koření, jako je tymián, oregano nebo rozmarýn nebo využít kořenících směsí jako je například provensálské koření.
- Pro recepty se zvlášť jemnou chutí někdy stačí jen pažitka, petrželka nebo cibulková nať.
- Chceme-li naopak mít chuť výraznější, tak použijeme ostřejší koření a dochucující přípravky jako je hořčice, kečup, sardelová pasta, sójová omáčka a podobné přípravky.
- Ztěchto přípravků také můžeme připravit rychlou omáčku, kterou porce přeléváme při podávání.
A jak se recepty na pangase povedly vám? Napište nám do komentářů!