6 oblíbených receptů s pangasem. Vychutnejte si jemné maso bez kostí!

Chcete trochu obměnit svůj jídelníček a připravit si nějakou zdravou a chutnou rybu?

Pak se inspirujte našimi recepty na pangasia 6x jinak.

Jeho předností je to, že má jen velmi málo kostí.

Můžete ho smažit v těstíčku, péct v troubě či zabalit do slaniny a orestovat na pánvi.

Dobrou chuť!

Pangase můžeme také zapékat, velmi dobře se kombinuje a doplňuje se smetanou, zeleninou, s uzeninou, bylinkami, sýry, brambory, zapékacími omáčkami.

Příprava před vařením

  • Pangas se prodává mražený a upravený na různě velké filety.
  • Před kuchyňskou úpravou si tyto filety pak jen přizpůsobíme účelu.
  • Necháme je jen částečně povolit, nerozmrazujeme zcela, protože pak pustí příliš mnoho vody včetně šťávy z masa.
  • Pak je opláchneme, osušíme a nakrájíme na porce podle potřeby.
  • Maso před úpravou osolíme, okořeníme a tím je pangasius připraven k tepelné úpravě.

Vhodné koření na pangase

  • U rybího masa je vždy vhodnější použít spíše bylinkové koření, jako je tymián, oregano nebo rozmarýn nebo využít kořenících směsí jako je například provensálské koření.
  • Pro recepty se zvlášť jemnou chutí někdy stačí jen pažitka, petrželka nebo cibulková nať.
  • Chceme-li naopak mít chuť výraznější, tak použijeme ostřejší koření a dochucující přípravky jako je hořčice, kečup, sardelová pasta, sójová omáčka a podobné přípravky.
  • Ztěchto přípravků také můžeme připravit rychlou omáčku, kterou porce přeléváme při podávání.

A jak se recepty na pangase povedly vám? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.