Filet z pangase zabalený ve slanině je jedno z nejjednodušších jídel, které si z ryby můžete připravit a zároveň patří mezi ty nejchutnější. Slanina, která obsahuje hodně tuku, zabrání vysychání ryby při vaření a dodá jí chuť.
Ingredience
- 4 kusy filetu z pangase
- 2 balíčky slaniny
- 3 lžíce oleje
Postup
- Pokud máte filety mražené, rozmrazte je, omyjte a poté osušte papírovými utěrkami.
- Pokuste se odstranit co nejvíce vody.
- Každý filet zabalte do slaniny tak, aby se proužky slaniny mírně překrývaly, takže je nebudete muset držet pohromadě párátky.
- Na 1 filet použijte 3-4 proužky slaniny.
- Na pánvi na středním plameni rozehřejte olej.
- Opékejte každou stranu filetu obaleného ve slanině po dobu 5-7 minut nebo do zlatohnědé barvy.
- Podávejte s oblíbenou přílohou ještě horké.
Vyzkoušejte i naše chutné recepty na štiku aneb ochutnejte zase jinou rybu!