Použijte tento snadný recept jako inspiraci a upravte si jej podle svých představ. Použijte focacciu nebo ciabattu nebo vyzkoušejte například různé bylinky a sýr.
Co budeme potřebovat
- 340 g francouzského chleba (nakrájený vodorovně na polovinu)
- 30 ml majonézy
- 2 lžíce nasekané čerstvé bazalky
- 110 g strouhaného čerstvého sýra mozzarella
- 60 g prosciutta
- 2 rajčata (nakrájená na tenké plátky)
Postup
- Rozkrojenou stranu každé poloviny chleba potřete 2 lžícemi majonézy.
- Na spodní polovinu chleba nasypeme bazalku a ½ sýra.
- Navrch rovnoměrně položte prosciutto, plátky rajčat a zbývající ½ sýra.
- Přikryjeme horní polovinou chleba.
- Naplněný bochník nakrájíme příčně na 4 stejné díly.
- Rozpalte grilovací pánev na střední teplotu.
- Pánev potřete olejem.
- Přidejte sendviče na pánev.
- Sendviče dejte na pánev a přitlačte je těžkou pánví, aby se přitiskly k pánvi a vytvořila se na nich mřížka.
- Opékejte 3 minuty z každé strany, nebo dokud se chléb neopeče.
Pokud si nechcete kupovat gril na panini, můžete tuto dobrotu zapéct v klasickém topinkovači, jako jsou tyto, které prošli naší recenzí a můžeme vám je jedině doporučit!