Panini s italskou náplní

Panini s italskou náplní
Příprava: 20 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 2

Použijte tento snadný recept jako inspiraci a upravte si jej podle svých představ. Použijte focacciu nebo ciabattu nebo vyzkoušejte například různé bylinky a sýr.

Co budeme potřebovat

  • 340 g francouzského chleba (nakrájený vodorovně na polovinu)
  • 30 ml majonézy
  • 2 lžíce nasekané čerstvé bazalky
  • 110 g strouhaného čerstvého sýra mozzarella
  • 60 g prosciutta
  • 2 rajčata (nakrájená na tenké plátky)

Postup

  • Rozkrojenou stranu každé poloviny chleba potřete 2 lžícemi majonézy.
  • Na spodní polovinu chleba nasypeme bazalku a ½ sýra.
  • Navrch rovnoměrně položte prosciutto, plátky rajčat a zbývající ½ sýra.
  • Přikryjeme horní polovinou chleba.
  • Naplněný bochník nakrájíme příčně na 4 stejné díly.
  • Rozpalte grilovací pánev na střední teplotu.
  • Pánev potřete olejem.
  • Přidejte sendviče na pánev.
  • Sendviče dejte na pánev a přitlačte je těžkou pánví, aby se přitiskly k pánvi a vytvořila se na nich mřížka.
  • Opékejte 3 minuty z každé strany, nebo dokud se chléb neopeče.

Pokud si nechcete kupovat gril na panini, můžete tuto dobrotu zapéct v klasickém topinkovači, jako jsou tyto, které prošli naší recenzí a můžeme vám je jedině doporučit!

Dozlatova opečený chléb s náplní se sýrem a šunkou.
Zdroj: purewow.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.