Italská kuchyně je sama o sobě výborná a vhodná pro všechny příležitosti.
Kromě těstovin, omáček a pizzy můžete svým blízkým či jen sobě připravit tento lahodný a přitom lehký italský dezert.
Panna Cotta je připravena za okamžik, jen její tuhnutí zabere delší dobu, proto si tuto sladkou tečku připravte již den předem.
Představíme vám nejrůznější varianty receptů, ze kterých si určitě vyberete i vy.
Naše recepty
Panna Cotta patří k těm nejlepším pokrmům italské kuchyně. Její vznik se datuje pouze něco kolem 100 let, teprve však v roce 2001 se zařadila k tradičním pokrmům severní Itálie.
Už v 18. století se v knize „Il cuoco Piemontese“ objevuje velmi podobný recept, který nese název „bílý přírodní krém“, což se od doslovného překladu „vařená smetana“ zase tak moc neliší.
Ať už tento želatinový dezert vznikl jakkoliv a kdykoliv, dnes si můžete připravit nespočet jeho variant – s ovocem, kávou, karamelem, ořechy a spoustu dalších. A navíc v lednici vydrží velmi dlouho.