Panna cotta s kokosovým mlékem

Panna cotta s kokosovým mlékem

Tato varianta je opět o něco zdravější, jelikož místo kravského mléka použijeme kokosové. Z tohoto množství připravíte cca 10 porcí panna cotty.

Ingredience

  • 400 ml kokosového mléka
  • 3 plátky želatiny
  • 1 ks vanilkového lusku
  • 250g čerstvých nebo mražených lesních plodů
  • Špetka skořice
  • 2 lžičky třtinového cukru

Postup

  • Plátky želatiny si namočte v míse se studenou vodou, aby řádně změkly.
  • Do kastrolu nalijte kokosové mléko a přidejte semínka vanilkového lusku.
  • Těsně pod bod varu mléko s vanilkou zahřejte a poté přidejte okapanou želatinu.
  • Směs rozšlehejte, aby se vše spojilo.
  • Poté hmotou naplňte skleničky a nechte nejlépe přes noc v lednici.
  • Lesní plody dejte do kastrolu a postupně ohřívejte.
  • Přidejte med, skořici a pokud chcete, můžete zředit troškou vody.
  • Povařenou ovocnou směs nechte mírně vystydnout.
  • Hotovou panna cottu polijte ovocem a podávejte.
Přeliv z lesních plodů na dezertu panna cotta
Zdroj: anitalianinmykitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.