Pappa al pomodoro

Pappa al pomodoro

Tato polévka je velmi oblíbená v Itálii, hlavně v období dozrávání rajčat.

Ingredience:

  • 4 silnější plátky starého chleba
  • 800 g zralých rajčat
  • 2 stroužky česneku nakrájeného na malé kousky
  • 1 chilli paprička, nebo 1 lžička chilli vloček
  • 250 ml horké vody
  • olivový olej
  • hrst čerstvé bazalky
  • sůl
  • miska s ledem a ledovou vodou

Postup:

  • Rajčata pomořte na půl minuty do vroucí vody a potom prudce schlaďte v misce s ledem
  • Z rajčat sloupněte slupku a v míse je rozmačkejte rukou nebo šťouchadlem na brambory
  • V hrnci rozpalte olej
  • Do rozpáleného oleje dejte česnek, chilli a opékejte česnek dozlatova
  • Na opečený česnek přidejte rajčata než se rozvaří. To bude trvat asi 20 minut
  • Až budou rajčata rozvařená rozdrobte do hrnce chleba a přilijte vroucí vodu
  • Ochuťte solí a vařte asi 10 minut
  • Obsah hrnce občas promíchejte metličkou, tím získá krémovou strukturu
  • Po dovaření, stáhněte z ohně, přidejte nasekané lístky bazalky a asi 2 lžíce olivového oleje

Polévku před podáváním nechte chvíli uležet, tak se chutě krásně propojí.

Když místo čerstvých rajčat použijete konzervovaná, můžete si polévku vychutnat během celého roku.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.