Pappardelle s vepřovou panenkou a cuketou

Pappardelle s vepřovou panenkou a cuketou

Krásné cuketové proužky s těstovinami a čerstvou pažitkou servírované s grilovanou vepřovou panenkou vytváří jedinečný chuťový zážitek, který ocení celá vaše rodina!

Co budete potřebovat

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 4 lžičky hrubozrnné hořčice
  • 4 lžičky medu
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 1/2 lžičky soli
  • ½ lžičky pepře
  • 1 vepřová panenka o hmotnosti cca 340 g
  • 110 g těstovin pappardelle
  • 2 střední cukety s odřízlými konci
  • 2 lžíce najemno nakrájené čerstvé pažitky

Postup

  • Předehřejte gril na střední stupeň; dobře namažte rošt.
  • Smíchejte olej, ocet, hořčici, med a polovinu soli a pepře.
  • Odeberte 2 lžíce směsi a dejte stranou.
  • Vepřové maso dochuťte zbylou solí a pepřem.
  • Grilujte asi 10 minut, během kterých maso obracejte.
  • Potřete 2 lžícemi hořčičné směsi a grilujte dalších asi 10 minut nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 71 °C.
  • Před nakrájením na tenké plátky nechte panenku 10 minut odpočinout.
  • Mezitím si uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
  • Sceďte.
  • Pomocí škrabky na zeleninu nakrájejte cuketu na dlouhé tenké proužky, podle potřeby otočte a odstraňte střed plný semen.
  • Cuketu promíchejte s odloženou hořčičnou směsí.
  • Vmíchejte těstoviny a pažitku.
  • Rozdělte na talíře a podávejte s nakrájenou vepřovou panenkou.
  • Dobrou chuť!
Cuketové proužky s těstovinami a čerstvou pažitkou servírované s grilovanou vepřovou panenkou v miskách.
www.sharethepasta.org

Vyzkoušejte i naše recepty na těstoviny pomodoro s rajčatovou omáčkou. Jsou vynikající!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.