Kostky šťavnatého masa orestujeme a poté dusíme ve vývaru ochuceném paprikou, cibulí a paprikou. Tradiční dávka zakysané smetany omáčku zahustí. Aby to bylo ještě autentičtější, opékejte vepřové maso a cibuli na slaninovém tuku, jak to dělají Maďaři. Rychlé recepty na vepřové maso
Co budeme potřebovat
- 350 g vepřové plece
- 100 g cibule
- 30 g másla
- Červená paprika
- Rajče
- 125 g plnotučné zakysané smetany
- Lžička mouky
- 3 lžíce sladké maďarské papriky
- ½ lžičky kmínu
- ½ lžička soli
- ½ lžičky černého pepře
- 75 ml vody
Postup
- Vepřové maso nakrájíme na větší kostky
- Osolíme, opepříme a přidáme kmín, maso odložíme stranou
- Cibuli nastrouháme nebo nakrájíme na velmi drobné kousky
- Červenou papriku nakrájíme na malé kostičky
- Rajčata zbavíme jadřinců a nakrájíme na jemné kostičky
- Na plotně začne zahřívat hrnec na střední teplotu
- Přidáme máslo
- Když se máslo rozpustí, přidáme nastrouhanou cibuli, tu opékáme 5-7 minut
- Do zakysané smetany zašleháme mouku a dáme stranou
- Do hrnce přidejte okořeněné vepřové maso a zamícháme
- Vaříme, dokud všechno vepřové nezmění barvu
- Hrnec sundáme z plotny a přidáme papriku a mícháme, aby se ostatní přísady v hrnci paprikou obalily
- Přidáme na kostičky nakrájenou papriku a rajčata a znovu vrátíme na plotnu
- Vaříme další 3-4 minuty, aby se paprikáš prohřál
- Přidáme zakysanou smetanu a vodu a mícháme, aby nám vznikla papriková omáčka
- Zlehka za stálého míchání vaříme 15-20 minut
- Podle potřeby přidáváme vodu, pokud se nám omáčka zdá příliš hustá