Paprikáš z vepřového masa

Paprikáš z vepřového masa

Kostky šťavnatého masa orestujeme a poté dusíme ve vývaru ochuceném paprikou, cibulí a paprikou. Tradiční dávka zakysané smetany omáčku zahustí. Aby to bylo ještě autentičtější, opékejte vepřové maso a cibuli na slaninovém tuku, jak to dělají Maďaři. Rychlé recepty na vepřové maso

Co budeme potřebovat

  1. 350 g vepřové plece
  2. 100 g cibule
  3. 30 g másla
  4. Červená paprika
  5. Rajče
  6. 125 g plnotučné zakysané smetany
  7. Lžička mouky
  8. 3 lžíce sladké maďarské papriky
  9. ½ lžičky kmínu
  10. ½ lžička soli
  11. ½ lžičky černého pepře
  12. 75 ml vody

Postup

  1. Vepřové maso nakrájíme na větší kostky
  2. Osolíme, opepříme a přidáme kmín, maso odložíme stranou
  3. Cibuli nastrouháme nebo nakrájíme na velmi drobné kousky
  4. Červenou papriku nakrájíme na malé kostičky
  5. Rajčata zbavíme jadřinců a nakrájíme na jemné kostičky
  6. Na plotně začne zahřívat hrnec na střední teplotu
  7. Přidáme máslo
  8. Když se máslo rozpustí, přidáme nastrouhanou cibuli, tu opékáme 5-7 minut
  9. Do zakysané smetany zašleháme mouku a dáme stranou
  10. Do hrnce přidejte okořeněné vepřové maso a zamícháme
  11. Vaříme, dokud všechno vepřové nezmění barvu
  12. Hrnec sundáme z plotny a přidáme papriku a mícháme, aby se ostatní přísady v hrnci paprikou obalily
  13. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku a rajčata a znovu vrátíme na plotnu
  14. Vaříme další 3-4 minuty, aby se paprikáš prohřál
  15. Přidáme zakysanou smetanu a vodu a mícháme, aby nám vznikla papriková omáčka
  16. Zlehka za stálého míchání vaříme 15-20 minut
  17. Podle potřeby přidáváme vodu, pokud se nám omáčka zdá příliš hustá
Vepřové maso v lahodné omáčce z paprik, cibule, rajčat a další zeleniny.
Zdroj: whereismyspoon.co

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.