Příprava: 5 minut
Vaření: 25 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1,25 l vývaru nebo vody s masoxem
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 vejce
- 1 lžička vegety
- zelené natě (petrželová, celerová a libečková)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 jemně pokrájené barevné kapie
Postup receptu
- V hrnci rozpustíme tuk, zasypeme jej hladkou moukou a usmažíme světlou jíšku
- Do hotové horké jíšky rozklepneme vejce a mícháme, až se utvoří hrudky
- Zalijeme vývarem nebo vodou s masoxem, rozmícháme, přidáme vegetu a 10 minut jíšku povaříme
- Pak přidáme jemně pokrájenou cibuli, nasekaný česnek, zelené natě a papriky nakrájené na kostičky a vaříme, až je zelenina měkká